no tak, ale tam był jeszcze problem z dziwacznym AF, który był nieprzewidywalny. Ten problem był, ale już go niema. Tak przynajmniej stwierdził Fatman.
No cóż, aparat to bardzo skomplikowane urządzenie i zawsze może coś wyskoczyć. Co mają powiedzieć użytkownicy Citroena C5? Tam to dopiero były jajaMiałem dwa i oby nigdy więcej. Z zakupami moto i foto (nie dotyczy Olympusa) zwróciłem się w stronę krainy Mirosława Piędziesiątego Czwartego. Teraz mam przynajmniej mam błogi spokój.
XZ-2|D800E|moje 500px
Ostatnio edytowane przez apz ; 24.08.12 o 12:11
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
ale w Olku nie ma problemu z serwisem... (sprawdzone z autopsji 3x) Dlatego Olympusa spokojnie można kupować w polsce... no i OliJedi to dopiero podnietaktórej nie ma N
XZ-2|D800E|moje 500px
Nie ma obiektywu dajacego podobny obrazek jak ZD50 w apscowym nikonie. N 50 daje 75mm, N 85 daje 128mm a ZD 50 daje 100mm. W efekcie przy moich zastosowaniach to w niektorych momentach najlepsza ogniskowa (sprobuj zrobic zdjecie 85mm stojac nad modelka, bez posiadania drabiny).