Mi niestety w FXach brakuje iso 100... dlatego np w studio muszę używać fadera bo jest za jasno nawet na minimalnych mocach lamp...
Mi niestety w FXach brakuje iso 100... dlatego np w studio muszę używać fadera bo jest za jasno nawet na minimalnych mocach lamp...
XZ-2|D800E|moje 500px
FX czyli pełna klata w Nikoniea aktualnie posiadam duet dwóch ugripowanych d700
![]()
To trochę kicha z brakiem ISO 100.
Dlatego nie zamieniam D200 na D300 jak na razie.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
o Najkonie wszak pisałem, Najkonie FX...
XZ-2|D800E|moje 500px
spoko, spoko i tak Peny są najlepsze, bo kieszonkowe![]()
Zawsze ciągnęło mnie do "E" systemu i tak zostało
Aaa, już wiem Andrzejku o co Ciebie chodziNo dobra masz to u mnie gwarantowane
---------- Post dodany o 01:38 ---------- Poprzedni post był o 01:20 ----------
wracając do wątku to D7000 to miały feler ale w wieku niemowlęcym. Przynajmniej tak wynika z wypowiedzi Fatmana udzielonej w ostatnim wywiadzie dla ŚP Radiana jakiś targach foto. Ta wypowiedź jest do odnalezienia na YouTube po wpisie "Fatman". Obecne nowe egzemplarze są podobno wolne od starych wad. Chyba, że ktoś się decyduje na "używkę"(nie mylić z "używkami" Kory).[COLOR="Silver"]
Ostatnio edytowane przez Karampuk ; 24.08.12 o 01:43
XZ-2|D800E|moje 500px
Feler z ta sama co w D7000 matryca od Sony to miala jakas pierwsza partia Pentaxow K-5 - byly jakies fabryczne syfy na matrycy, ale serwis bez szemarnia naprawial to, podejrzewam, ze jako wade fabryczna to moznaby to nawet po gwarancji reklamowac.
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Konkretnie to były koraliki od pryskającego oleju z mechanizmu lustra. K-5, którego miałem tego nie miał a był jeszcze made by Hoya Corp.
Rolleicord, Canon
flickr