Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: d7000?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Odp: d7000?

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Teraz głównie walczę z tym aby nie używac E-30 + ZD 50 na sesji tylko robić całą Nikonem, ale zawsze mi szkoda obrazka jaki mogę uzyskać w pewnych specyficznych momentach za pomocą ZD 50.
    Ooo! To ciekawe, ten obrazek w "specyficznych momentach" i ZD50. Możesz rozwinąć?

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar Karampuk
    Mieszka w
    Włocławek - miasto nad Wisłą
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    Feler z ta sama co w D7000 matryca od Sony to miala jakas pierwsza partia Pentaxow K-5 - byly jakies fabryczne syfy na matrycy, ale serwis bez szemarnia naprawial to, podejrzewam, ze jako wade fabryczna to moznaby to nawet po gwarancji reklamowac.
    no tak, ale tam był jeszcze problem z dziwacznym AF, który był nieprzewidywalny. Ten problem był, ale już go niema. Tak przynajmniej stwierdził Fatman.
    No cóż, aparat to bardzo skomplikowane urządzenie i zawsze może coś wyskoczyć. Co mają powiedzieć użytkownicy Citroena C5? Tam to dopiero były jaja Miałem dwa i oby nigdy więcej. Z zakupami moto i foto (nie dotyczy Olympusa) zwróciłem się w stronę krainy Mirosława Piędziesiątego Czwartego. Teraz mam przynajmniej mam błogi spokój.
    XZ-2|D800E|moje 500px

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karampuk Zobacz posta
    no tak, ale tam był jeszcze problem z dziwacznym AF, który był nieprzewidywalny. Ten problem był, ale już go niema. Tak przynajmniej stwierdził Fatman.
    No cóż, aparat to bardzo skomplikowane urządzenie i zawsze może coś wyskoczyć. Co mają powiedzieć użytkownicy Citroena C5? Tam to dopiero były jaja Miałem dwa i oby nigdy więcej. Z zakupami moto i foto (nie dotyczy Olympusa) zwróciłem się w stronę krainy Mirosława Piędziesiątego Czwartego. Teraz mam przynajmniej mam błogi spokój.
    Gratuluję rozwiązania. Spokój to najważniejsze - trzeba się cieszyć zabawkami, po co się przepychać z cwaniaczkami z N. Polska i ich słynnym na całą Europę serwisem, a na marginesie nasz Olympus jest także z Krainy Aktualnego Pobytu Mirka 54.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 24.08.12 o 12:11
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Karampuk
    Mieszka w
    Włocławek - miasto nad Wisłą
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

ale w Olku nie ma problemu z serwisem... (sprawdzone z autopsji 3x) Dlatego Olympusa spokojnie można kupować w polsce... no i OliJedi to dopiero podnieta której nie ma N
    XZ-2|D800E|moje 500px

darkelf
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Ooo! To ciekawe, ten obrazek w "specyficznych momentach" i ZD50. Możesz rozwinąć? T.
    Nie ma obiektywu dajacego podobny obrazek jak ZD50 w apscowym nikonie. N 50 daje 75mm, N 85 daje 128mm a ZD 50 daje 100mm. W efekcie przy moich zastosowaniach to w niektorych momentach najlepsza ogniskowa (sprobuj zrobic zdjecie 85mm stojac nad modelka, bez posiadania drabiny).

Uprawnienia umieszczania postów