Strona 6 z 39 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 383

Wątek: Ciekawe, fotograficzne

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Odp: Ciekawe, fotograficzne

W Gdańsku też fajna
    http://www.laznia.pl/mainart,43,nowy...z_jia_qiu.html

Wystawa fotografii „2,28 km2”
    2,28 km2 to powierzchnia Nowego Portu, jednej z dzielnic Gdańska. Piotr Połoczański ma na swoim koncie setki zdjęć dokumentujących jej mieszkańców, ich życie, otoczenie, atmosferę. Artystę fascynuje dzielnica, jednak najważniejsze jest dla niego spotkanie z drugim człowiekiem. Zapisuje rzeczywistość taką jaka jest, bez upiększania i manipulowania. Jego obrazy są autentyczne i naturalistyczne, tym samym fascynujące.
    Oglądając jego fotografie mamy poczucie, że Połoczański wprowadza nas w świat w swoich przyjaciół. Każde ze zdjęć to rozległa historia nowoporckich rodzin, lokalnych rzemieślników, złomiarzy, strażaków, sąsiadów. Poznajemy opowieści magiczne i zabawne, przygnębiające i absurdalne. Tak więc mamy tu sąsiadkę z klatki schodowej, Panią Anię. Mężczyznę w mundurze, dawnego partyzanta i kapelmistrza. Krawca z centymetrem na szyi. Sąsiadów portretowanych co roku na tej samej ławce w Boże Ciało.
    Nowy Port został wpisany w rewitalizacyjne plany miasta, zakładające jego modernizację i przebudowę. Połoczańskiemu udało się zapisać panoramę dzielnicy ‘na chwilę’ przed nadchodzącymi zmianami.
    Prezentowana w Centrum Edukacji Artystycznej Łaźnia 2 wystawa „2,28 km2” jest tylko skromnym wycinkiem wieloletniej twórczości Piotra Połoczańskiego.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Podobnych galerii jest na pęczki: http://irinawerning.com/index.php?/b...future-2-2011/. Ale nie niewiele takich, które zdjęcia zrobione po latach naśladują styl oryginałów.
    Okazuje się, że projekt będzie miał swoją kontynuacje http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...jecia-w-polsce . W linkowanej notce jest też informacja o konkursie.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Świetna strona jednej fotografki.
    http://500px.com/katerina_plotnikova
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar zulka
    Mieszka w
    koniec świata - ostatni dom po lewej :)
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Świetna strona jednej fotografki.
    http://500px.com/katerina_plotnikova
    Przepiękne zdjęcia. Zwłaszcza te bajkowe z lisem, szopem itd. W ogóle wszystkie

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria

"Cień swastyki nad Wełtawą"

Ambasada Najpiękniejszej z Republik pisze:

"Serdecznie zapraszamy na wystawę pt. "Cień swastyki nad Wełtawą. Praga 1940-1942." Wystawę będzie można obejrzeć w Fotoplastikonie Warszawskim (A. Jerozolimskie 51) od 26 września 2013 roku."

przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...

Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Hades dzięki, dzięki za linka ale na to trzeba mieć czas a mnie na robienie fot po prostu brak czasu i robię wszystko z marszu oraz z tego co mam pod ręką . Może się wydawać, że jest to łatwe oraz proste i jest tak ale tylko wtedy kiedy bierzemy jakąś rzecz, kładziemy ją w jakimś miejscu i walimy fotę bez zastanowienia. Mnie bawi robienie takich rzeczy a Was może to śmieszyć lecz mnie to nie przeszkadza bo robię co mi się podoba . Przykładowo dzisiejszą fotę, którą wstawiłem w galerii robiłem przez pół godziny plus jeszcze jakieś 10 minut w PS'ie bo wymieszałem ze sobą małą cześć jaśniejszego kadru z ciemniejszym.
    Ale wracając do tego Pana z linka to pomimo, że ma doświadczenie to gwarantuję, że jeden kadr dla niego to nie jest 10 minut pracy. Jego doświadczenie procentuje tym, że ma ułatwioną umiejętność doboru tła ale trzeba jeszcze wszystko ustawić w odpowiednich miejscach i dobrać kilkanaście innych rzeczy a to zajmuje 80% czasu i często w wyniku ustawinia czegoś inaczej nagle dochodzi się do wniosku, że całą resztę trzeba poprzestawiać . Ale Hades żeby nie było to się nad tym zastanawiałem i mam sporo dziwnych pomysłów tylko cały czas brak czasu lecz kilka prób już mam, oczywiście takich z marszu

1. Tutaj stałem pod apteką czekając na żonę i strzeliłem sobie kilka ujęć z BlackBerry 8900

2. A tutaj znając miejsce z pewnego mojego zdjęcia IR zatrzymałem się na moment aby sprawdzić jak to wyjdzie z zabawką

3. A tutaj przykład z myjni taki z ręki a nawet z dwóch

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	25.jpg
Wyświetleń:	183
Rozmiar:	236,6 KB
ID:	102373   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	25A.jpg
Wyświetleń:	181
Rozmiar:	567,4 KB
ID:	102374   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	31.jpg
Wyświetleń:	189
Rozmiar:	243,5 KB
ID:	102376  
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Drugi kadr wyglada jakby z drogi polnej wyladowal w jeziorku
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar zulka
    Mieszka w
    koniec świata - ostatni dom po lewej :)
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Coś dla miłośników Puchalskiego. Jakiś czas temu został wydany audiobook "Bezkrwawe łowy" a teraz

"Wyspa Kormoranów" do oglądania i słuchania