opinia, wady i zalety...
http://waskiel.pl/nikon-d800-czy-d600.html
" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".
Ostra recenzja, choć jak czytam, że d600
to nie wydaje mi się rzetelna. No nic, ale jak dla mnie aparat dla profesjonalisty ma być niezawodny.Ma większą niż D700 (a mniejszą niż d800 matrycę) o bardzo dobrych parametrach
To zaczyna być jakiś serial komediowy. Optyczne, dpreview, lensrental... co raz więcej tych "przypadków". Nie napawa to optymizmem.
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 6.11.12 o 01:31
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm
Dla onanistów sprzętowych - goły D600Przy okazji potwierdziło się, że matryca jest od Sony.
E-620, ZD 14-54/2.8-3.5, ZD 70-300/4.0-5.6, Metz 48 AF-1
To w ten sposób w Nikonach czyści się matryce?![]()
w Polsce prawo mówi o zwrocie w ciągu 14 dni towaru zakupionego przez internet bez podania przyczyny, a wyjątek stanowi m.in. sprzęt zakupiony w drodze licytacji - tutaj zwrotów nie ma, nie wiem pod jaką jurysdykcją jest ten cały niemiecki ebay - ale to może być podobny jakiś przepis i w ten sposób sklepy obchodzą taki zapis i nie muszą oddawać kasy jak się klient rozmyśli
Ale się czepiliście tego kurzu
![]()
Przecież Nyny już napisał co i jak.
"Loh problem naprawde wielkiej wagi.
Czy tak ciezko naprawde dmuchnac lub dac do czyszczenia?
Zeszta ja robie to regularnie w swoich N., ale ja nie uzywam w sterylnych warunkach wiec nie dziwi mnie to specjalnie, iz sie brudzi.
Fakt niezaprzeczalny, system czyszczenia matrycy to nie jest mocny punkt Nikona."
Kupujesz body za ~7000pln to jaki problem wysłać je na czyszczenie.
Kurier na pewno będzie obchodził się z paczką jak z jajkiem, przy każdej wysyłce.
Ja dodam od siebie, że stosowany w D600 kurz to najlepszy dostępny w tej chwili kurz do matryc i miną lata zanim Olympus zastosuje taki w swoich korpusach.![]()
XZ-2|D800E|moje 500px
Ja nie wysylam nigdzie, jade sobie 3 minuty samochodem od domu oddaje, czekam godzinke i odbieram lsniacy.
Naprawde przedsiewziecie logistyczne wielkiej wagi powodujace ciary na plecach
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów