Strona 61 z 75 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 746

Wątek: Nikon D600 - tani(?)-fulfrejm nadchodzi

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Odp: Nikon D600 - tani(?)-fulfrejm nadchodzi

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    nyny, o kurzu sypiącym się z wnętrza aparatu pisze sam Nikon w nocie serwisowej. Ale oczywiście nie jest to wada, a już na pewno nie poważna i żenująca. To tylko ficzer
    Przeczytaj uwaznie cale info, tak ze dwa razy, potem mozemy porozmawiac.
    Podpowiem slowo klucz "NIEKTÓRZY"....

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

No tak, użycie słowa "niektórzy" od razu sprawia, że problem przestaje istnieć A już tym bardziej użycie słowa "niektórzy" przez producenta, w którego interesie leży zatuszowanie tej żenującej wpadki, sprawia, że wierzę mu jak własnej matce
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Jeszcze raz napisze tak jak w przypadku @epicure, poprosze o jakies rzeczowe info z faktami.
    Juz wiem, ze swoje info @epicure zaczerpnal z internetu, gdzie jak wiadomo wielu moze duzo gadac, niekoniecznie wiedzac o czym.

pozdro
    A co mam, k***a powołać 10 osobową komisję naukowców do tego żebyś uwierzył??? Na dziesiątkach stron i forach był poruszany temat. Na kilku z nich nawet testy z time lapsem jak się zanieczyszczenia zbierają (o wiele za szybko) w pewnej części matrycy/kadru, plus do tego zdjęcia elementu w aparacie, który do tego sie może (bo tego na 100% nie sprawdzisz) przyczynić.
    Dla mnie to wystarczy żeby uznać to za wadę konstrukcyjną dość drastycznie obniżającą ocenę sprzętu. A nie mówi się o tym przy innych puszkach po prostu dlatego, że tam ten proces nie wykracza poza, powiedzmy średni jakiś stopień.
    T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Ahhh, zapomniałem dopisać, że u każdego z znajomych pomogło przedmuchanie matrycy gruchą (swoją drogą nie jest to dobre info, jeśli chodzi o ocenę wbudowanej "czyszczałki" moim zdaniem). Tak co 500-1000 fot. U jednego po ok 3k zdjęć ilość gromadzącego się syfu znacznie zmalała.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Co jest przyczyną, że o kurzu (syfie) na matrycy mówi się tylko w aspekcie D600?
    To, ze zdazaja sie takie przypadki dotyczace tego modelu i tyle.
    Co oczywiscie nie oznacza, iz KAZDE D600 wali po matrycy smieciami, ale nie przeszkadza to internetowym maruderom ferowac wyroki...
    Ok, załóżmy że NIE KAŻDE D600.... W takim razie masz jakąś propozycję, podpowiedź, jak wybrać przy zakupie taki egzemplarz który nie będzie się syfił?
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    A co mam, k***a powołać 10 osobową komisję naukowców do tego żebyś uwierzył??? Na dziesiątkach stron i forach był poruszany temat. Na kilku z nich nawet testy z time lapsem jak się zanieczyszczenia zbierają (o wiele za szybko) w pewnej części matrycy/kadru, plus do tego zdjęcia elementu w aparacie, który do tego sie może (bo tego na 100% nie sprawdzisz) przyczynić.
    Dla mnie to wystarczy żeby uznać to za wadę konstrukcyjną dość drastycznie obniżającą ocenę sprzętu. A nie mówi się o tym przy innych puszkach po prostu dlatego, że tam ten proces nie wykracza poza, powiedzmy średni jakiś stopień.
    T.
    To, ze pisza to normalne i logiczne, bo raczej jak masz problem nie szlochasz w domowym kacie tylko szukasz i walisz w siec oczekujac odpowiedzi.
    Wyobraz sobie, ze rowniez zdarza sie pisac tym, u ktorych nie ma tego problemu, a ile jest tych co nie pisza po forach tylko robia zdjecia ?
    Dodaj do tego wpisy ludzi, ktorzy po przedmuchaniu matrycy domowym sposobem jakos nie twierdza, ze to problem.
    I ciekaw jestem jaki to zakres sprzedazy ogarnia ten problem, dlatego smiesza mnie te kategoryczne wyroki.
    Podobnie bylo w przypadku d7k, a jak @Fatman zadyme rozkrecil i chcial zbierac te trefne puszki to raptem 10 osob ledwo sie udalo zebrac, wiec "helou", jak to jest sianie fermentu czy jak nazwac ta internetowa panike D600?
    Poza tym jest gwarancja, rekojmia itd, jak cos nie spelnia oczekiwan to chyba nie problem skorzystac.

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 23.02.13 o 17:24

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Ahhh, zapomniałem dopisać, że u każdego z znajomych pomogło przedmuchanie matrycy gruchą (swoją drogą nie jest to dobre info, jeśli chodzi o ocenę wbudowanej "czyszczałki" moim zdaniem). Tak co 500-1000 fot. U jednego po ok 3k zdjęć ilość gromadzącego się syfu znacznie zmalała.
    E-30-tką jako amator zrobiłem jak na razie ok. 40.000 zdjęć (klapnięć lustrem) i NIGDY żadną "gruchą" nie przedmuchiwałem matrycy. NIGDY!!! EVER!!! A paprocha nie mam ani jednego.
    Where is Nikon (D600)? Deep down below :P

T.

---------- Post dodany o 16:24 ---------- Poprzedni post był o 16:21 ----------

To, ze pisza to normalne i logiczne, bo raczej jak masz problem nie szlochasz w domowym kacie tylko szukasz i walisz w siec oczekujac odpowiedzi.
    Wyobraz sobie, ze rowniez zdarza sie pisac tym, u ktorych nie ma tego problemu, a ile jest tych co nie pisza po forach tylko robia zdjecia ?
    I ciekaw jestem jaki to zakres sprzedazy ogarnia ten problem, dlatego smiesza mnie te kategoryczne wyroki, podobnie bylo w przypadku d7k.
    A jak @Fatman zadyme rozkrecil i chcial zbierac te trefne puszki to raptem 10 osob ledwo sie udalo zebrac, wiec helou, sianie fermentu bez sensu?
    Poza tym jest gwarancja, rekojmia itd, jak cos nie spelnia oczekiwan to chyba nie problem skorzystac.

pozdro
    Ile Ci Nikon płaci za te ochy i achy i bronienie???

Problem istnieje i to zdecydowany, a to że u jednych jest u innych nie (a może nie dostrzegają?) to tym gorzej świadczy o producencie.
    Baaaardzo chciałem kupić D600, ale jakoś perspektywa ganiania z gwarancją, czy rękojmią (bo a nuż mój będzie jednak trefny) mi się nie uśmiecha. Koniec.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Lepiej edytuj ten post i zamień "problem" na wcześniej już użyte przez Ciebie "pierdoły", póki nikt inny jeszcze nie zauważył, że gubisz się w zeznaniach

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Ok, załóżmy że NIE KAŻDE D600.... W takim razie masz jakąś propozycję, podpowiedź, jak wybrać przy zakupie taki egzemplarz który nie będzie się syfił?
    Normalnie, ide sprawdzam, kupuje i koniec tematu.
    Jesli cos nie halo to jak wyzej pisalem, gwarancja, rekojmia i wio.

@Thomasso:
    no to nie zmieniaj E30 i tyle, nikt nie neguje faktu, ze czyszczalka to farsa u nikona, ale tez swiadomy user raczej wie o wadach i zaletach konkurencji i przed kupnem analizuje za i przeciw i wybiera co mu odpowiada.

pozdro

---------- Post dodany o 16:28 ---------- Poprzedni post był o 16:27 ----------

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Lepiej edytuj ten post i zamień "problem" na wcześniej już użyte przez Ciebie "pierdoły", póki nikt inny jeszcze nie zauważył, że gubisz się w zeznaniach
    Dla jednych problem dla innych ( w tym mnie) pierdola, chyba jasno bylo napisane.

pozdro

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

No tak, dla Ciebie to taki ficzer albo nawet zaleta. W końcu jakby się nogi nie pociły, to byśmy ich nie myli. A o czystość matrycy dbać należy niemal tak, jak o własną higienę, więc to nawet dobrze, że tak bardzo się ona brudzi