Jury to jury, w zależności od jego składu jedna praca może mieć grandprix, a w drugim konkursie ta sama może nie być wcale zauważona. Nie ma ocen obiektywnych, są tylko mniej lub bardziej subiektywne.
Jury to jury, w zależności od jego składu jedna praca może mieć grandprix, a w drugim konkursie ta sama może nie być wcale zauważona. Nie ma ocen obiektywnych, są tylko mniej lub bardziej subiektywne.
Niby masz rację, byłem tylko ciekawy...
Dokładnie.Zamieszczone przez dzemski
To najprawdopodobniej zdjęcie niejakiego lonely_wolfa.
Wszystko jest ok jeśli konkurs organizuje sołtys Psichkiszek i tenże sołtys, razem z kolegami sprzed sklepu z piwem, ocenia zdjęcia.Zamieszczone przez dzemski
Ale tu to &*^%$ mamy do czynienia z konkursem organizowanym i firmowanym logo jednego z największych producentów sprzętu fotograficznego! Autorytet firmy wymaga chyba, aby jurorami były osoby mające jakieś pojęcie o fotografii (nawet więcej niż jakieś) - nawet jeśli konkurs jest konkursem amatorskim.
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
Witajcie
dzemski - nie powiem, żebym zawiesił akurat na tej panoramie oko
mimo to gratuluję!
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Krótki komentarz do żartu jaki urządzili sobie organizatorzy w kategorii panoramy.
- grand prix i 2 miejsce to nie są panoramy. To że praca została poskładana z kilku zdjęc o tym nie świadczy. Format kwadratowy (grand prix) to chyba największe zaprzeczenie panoramiczności jakie można sobie wyobrazić...
- dwie główne nagrody w tej kategorii przyznane tej samemj osobie, mam na myśli grand prix i 1sze miejsce. Zostawiam bez komentarza
w każdym razie chodzi o tego pana:
http://linfernum.digart.pl/digarty/
- czy tylko mnie się wydaje czy już po rozstrzygnięciu zmieniono nagrode za grand prix (tylko w panoramach) ? był E410, w tej chwili jest E510
Mnie takie rzeczy nie dziwią. Pamiętam jak jedna firma miała konkurs w której było 10 takich samych nagród (lustrzanki nikona), a potem jeden koleś oferował 3 z tych 10 lustrzanek na allegro jako kolejne wygrane w ogólnopolskim konkursieZamieszczone przez dnowak
![]()
Faktycznie - pewnie żeby w rodzinie nie było E400 i E410Zamieszczone przez dnowak
![]()
E510 było od początku jako GrandPrix.
ten numer z nagrodzeniem podwójnie jednej osoby to przegięcie.
Dziwne jest także to, że do dzisiejszego dnia nie skontaktowano się ze mną, a w regulaminie stoi jak byk:
a na stronie z nagrodzonymi na samej górze taki tekst:6. Brak kontaktu z laureatem w terminie do 31 pa�dziernika 2007 zwalnia Organizatorów z obowiązku przekazania nagrody.
następne co wyłowiłem:Ze wszystkimi zwycięzcami skontaktujemy się za pośrednictwem poczty e-mail w celu przekazania nagrody.
To nie miało w ogóle miejsca.4. Uczestnik w pierwszym etapie konkursu identyfikowany jest wyłącznie poprzez adres e-mail podawany podczas zgłoszenia swoich prac. W drugim etapie, po wstępnej ocenie prac do Uczestników zostaną wysłane zapytania o dokładne dane adresowe. Podanie prawidłowych danych przez Uczestnika w podanym terminie jest warunkiem koniecznym do otrzymania nagrody.
No tak, było 10 tys nagród i nie wyrabiają się z odpisywaniem..
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
O ile pamiętam to cały czas był E-510Zamieszczone przez dnowak
P.S. Wg mnie Olympus dał d.. z tymi wynikami
Olympus C-750 UZ
Zenit 12S
Witam!!
Rzadko zaglądam do klubu ,ale chciałem się podzielić moimi pokonkursowymi refleksjami.
Myślałem że po dymach jakie miałem z organizatorem w zeszłym roku ,co do nagrody odstrzelą mnie (podałem ten sam adres @), ale dostałem wyróżnienie
http://www.konkurs.olympus.pl/gfx/pa...mi-Line/06.jpg
choć nie była to najlepsza z moich panoram ,
http://www.panorama.jpg.pl/?449015,24380
no cóż ...jakaś satysfakcja jest
Zgadzam się całkowicie z opiniami co do wyboru jury ,niektóre zdjęcia to całkowite nieporozumienie ,i te opóźnienie z ogłoszeniem wyników)
Musiałem wstawiać po kilka razy parę moich zdjęć ,bo nie ukazywały się w galerii po paru tygodniach ,nawet myślałem że działa jakiś moderator ,ale w kategorii panorama były wstawiane zdjęcia które panoramami nie były.I pewnie z tond liczba 29000 fotek ,z których osobiście wyselekcjonowałem ok 1000 które były naprawdę świetne.
Grand Prix no cóż dobry pomysł ,świetne wykonanie ,ale były lepsze zdjęcia zasługujące na tą nagrodę .
pozdrawiam i do następnego konkursu![]()