Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: konkurs olympus

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Jury to jury, w zależności od jego składu jedna praca może mieć grandprix, a w drugim konkursie ta sama może nie być wcale zauważona. Nie ma ocen obiektywnych, są tylko mniej lub bardziej subiektywne.

Oleryk
    Gość
    Niby masz rację, byłem tylko ciekawy...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski
    dla mnie z panoram najlepsza to zdobywczyni wyróżnienia:
    http://www.konkurs.olympus.pl/gfx/pa..._FE-210/03.jpg
    Dokładnie.
    To najprawdopodobniej zdjęcie niejakiego lonely_wolfa.

Cytat Zamieszczone przez dzemski
    Jury to jury, w zależności od jego składu jedna praca może mieć grandprix, a w drugim konkursie ta sama może nie być wcale zauważona. Nie ma ocen obiektywnych, są tylko mniej lub bardziej subiektywne.
    Wszystko jest ok jeśli konkurs organizuje sołtys Psichkiszek i tenże sołtys, razem z kolegami sprzed sklepu z piwem, ocenia zdjęcia.
    Ale tu to &*^%$ mamy do czynienia z konkursem organizowanym i firmowanym logo jednego z największych producentów sprzętu fotograficznego! Autorytet firmy wymaga chyba, aby jurorami były osoby mające jakieś pojęcie o fotografii (nawet więcej niż jakieś) - nawet jeśli konkurs jest konkursem amatorskim.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Witajcie

dzemski - nie powiem, żebym zawiesił akurat na tej panoramie oko
    mimo to gratuluję!

Pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

panoramy

Krótki komentarz do żartu jaki urządzili sobie organizatorzy w kategorii panoramy.

- grand prix i 2 miejsce to nie są panoramy. To że praca została poskładana z kilku zdjęc o tym nie świadczy. Format kwadratowy (grand prix) to chyba największe zaprzeczenie panoramiczności jakie można sobie wyobrazić...

- dwie główne nagrody w tej kategorii przyznane tej samemj osobie, mam na myśli grand prix i 1sze miejsce. Zostawiam bez komentarza
    w każdym razie chodzi o tego pana:

http://linfernum.digart.pl/digarty/

- czy tylko mnie się wydaje czy już po rozstrzygnięciu zmieniono nagrode za grand prix (tylko w panoramach) ? był E410, w tej chwili jest E510

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria

Re: panoramy

Cytat Zamieszczone przez dnowak
    Krótki komentarz do żartu jaki urządzili sobie organizatorzy w kategorii panoramy.

- grand prix i 2 miejsce to nie są panoramy. To że praca została poskładana z kilku zdjęc o tym nie świadczy. Format kwadratowy (grand prix) to chyba największe zaprzeczenie panoramiczności jakie można sobie wyobrazić...

- dwie główne nagrody w tej kategorii przyznane tej samemj osobie, mam na myśli grand prix i 1sze miejsce. Zostawiam bez komentarza
    w każdym razie chodzi o tego pana:

http://linfernum.digart.pl/digarty/
    Mnie takie rzeczy nie dziwią. Pamiętam jak jedna firma miała konkurs w której było 10 takich samych nagród (lustrzanki nikona), a potem jeden koleś oferował 3 z tych 10 lustrzanek na allegro jako kolejne wygrane w ogólnopolskim konkursie

- czy tylko mnie się wydaje czy już po rozstrzygnięciu zmieniono nagrode za grand prix (tylko w panoramach) ? był E410, w tej chwili jest E510
    Faktycznie - pewnie żeby w rodzinie nie było E400 i E410

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    E510 było od początku jako GrandPrix.

ten numer z nagrodzeniem podwójnie jednej osoby to przegięcie.

Dziwne jest także to, że do dzisiejszego dnia nie skontaktowano się ze mną, a w regulaminie stoi jak byk:
    6. Brak kontaktu z laureatem w terminie do 31 pa�dziernika 2007 zwalnia Organizatorów z obowiązku przekazania nagrody.
    a na stronie z nagrodzonymi na samej górze taki tekst:
    Ze wszystkimi zwycięzcami skontaktujemy się za pośrednictwem poczty e-mail w celu przekazania nagrody.
    następne co wyłowiłem:
    4. Uczestnik w pierwszym etapie konkursu identyfikowany jest wyłącznie poprzez adres e-mail podawany podczas zgłoszenia swoich prac. W drugim etapie, po wstępnej ocenie prac do Uczestników zostaną wysłane zapytania o dokładne dane adresowe. Podanie prawidłowych danych przez Uczestnika w podanym terminie jest warunkiem koniecznym do otrzymania nagrody.
    To nie miało w ogóle miejsca.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    No tak, było 10 tys nagród i nie wyrabiają się z odpisywaniem..
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Awatar *_radosny_*
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Re: panoramy

O ile pamiętam to cały czas był E-510

P.S. Wg mnie Olympus dał d.. z tymi wynikami
    Olympus C-750 UZ
    Zenit 12S

Awatar uniwersum
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam!!

Rzadko zaglądam do klubu ,ale chciałem się podzielić moimi pokonkursowymi refleksjami.
    Myślałem że po dymach jakie miałem z organizatorem w zeszłym roku ,co do nagrody odstrzelą mnie (podałem ten sam adres @), ale dostałem wyróżnienie
    http://www.konkurs.olympus.pl/gfx/pa...mi-Line/06.jpg
    choć nie była to najlepsza z moich panoram ,
    http://www.panorama.jpg.pl/?449015,24380
    no cóż ...jakaś satysfakcja jest
    Zgadzam się całkowicie z opiniami co do wyboru jury ,niektóre zdjęcia to całkowite nieporozumienie ,i te opóźnienie z ogłoszeniem wyników )
    Musiałem wstawiać po kilka razy parę moich zdjęć ,bo nie ukazywały się w galerii po paru tygodniach ,nawet myślałem że działa jakiś moderator ,ale w kategorii panorama były wstawiane zdjęcia które panoramami nie były.I pewnie z tond liczba 29000 fotek ,z których osobiście wyselekcjonowałem ok 1000 które były naprawdę świetne.
    Grand Prix no cóż dobry pomysł ,świetne wykonanie ,ale były lepsze zdjęcia zasługujące na tą nagrodę .
    pozdrawiam i do następnego konkursu