Jest jeszcze kilka możliwości prezentacji fotografii3D.
Jedną z nich jest GIF.Nie jest to do końca jak mogłoby być ale namiastka efektu widoczna.
To zdjęcie robione z ławki nad jeziorem z przesunięciem na oko.
Jest jeszcze kilka możliwości prezentacji fotografii3D.
Jedną z nich jest GIF.Nie jest to do końca jak mogłoby być ale namiastka efektu widoczna.
To zdjęcie robione z ławki nad jeziorem z przesunięciem na oko.
Ostatnio edytowane przez Esjot ; 29.06.12 o 21:55
Bez okularow nie ma 3d w tv.Okulary najlepsze to raczej juz z drozszych dedykowanych.Po chlposku to dziala to na zasadzie zamykania naprzemian lewego i prawego oka odwrotnie do pokazywanego obrazu.Przy odpowiedniej czestotliwosci daje to zludzenie obrazu przestrzennego.Moge powiedziec ze obraz TV jest jakosciowo o niebo lepszy jak z ekranu w kinie.
Mi oglada sie w tv 3d bardzo dobrze,zona ma mdlosci po godzinie,kazdy eaguje inaczej.Ja rolmopsa na swieczce przygrzeje w konfiturach umocze i zjem.Sa osoby co tak nie potrafia bo maja mdlosci.
Tu taka 3DZałącznik 66177metoda na zeza z dawnych zabaw czasow.
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 29.06.12 o 22:13
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Ja ser z dżemem i z majonezem jadam ale akurat zezowania nie trawię
Srereopary bardzo fajnie się ogląda przez stereoskop.Fotki kolorów za bardzo nie tracą-przynajmniej w porównaniu do anaglifów.
Poniżej to samo co u Mirka ale jako GIF
Ostatnio edytowane przez Esjot ; 29.06.12 o 22:23
Dziękuję za wyjaśnienie. Ja niestety po wypadku, nie mam zdolności widzenia 3D w szkłach korekcyjnych (co zresztą dowiedziałam się najpierw na badaniach, a potem stwierdziłam sama idąc do kina). 3D mogę zobaczyć wyłącznie z bliska, jako krótkowidz, nakładając jedynie okulary 3D już bez szkieł korekcyjnych.
To też kino 3D niestety nie robi na mnie żadnego wrażenia, bo nie widzę tego efektu. Ale ciekawa byłam jak to jest z telewizorem.