Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Esjot trójwymiarowo

Awatar Esjot
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Odp: Esjot trójwymiarowo

Jest jeszcze kilka możliwości prezentacji fotografii3D.
    Jedną z nich jest GIF.Nie jest to do końca jak mogłoby być ale namiastka efektu widoczna.
    To zdjęcie robione z ławki nad jeziorem z przesunięciem na oko.

Ostatnio edytowane przez Esjot ; 29.06.12 o 21:55

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mysikrolik Zobacz posta
    A tak, to wiem, że takie tanie wystarczą. Tylko, że takich też nie mam. Mirku, mam pytanko - bo się kompletnie się nie znam - i wówczas nie potrzeba okularów? (przy telewizorach 3d)?
    Bez okularow nie ma 3d w tv.Okulary najlepsze to raczej juz z drozszych dedykowanych.Po chlposku to dziala to na zasadzie zamykania naprzemian lewego i prawego oka odwrotnie do pokazywanego obrazu.Przy odpowiedniej czestotliwosci daje to zludzenie obrazu przestrzennego.Moge powiedziec ze obraz TV jest jakosciowo o niebo lepszy jak z ekranu w kinie.
    Mi oglada sie w tv 3d bardzo dobrze,zona ma mdlosci po godzinie,kazdy eaguje inaczej.Ja rolmopsa na swieczce przygrzeje w konfiturach umocze i zjem.Sa osoby co tak nie potrafia bo maja mdlosci.

Tu taka 3DZałącznik 66177metoda na zeza z dawnych zabaw czasow.
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 29.06.12 o 22:13

Awatar Esjot
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Ja ser z dżemem i z majonezem jadam ale akurat zezowania nie trawię
    Srereopary bardzo fajnie się ogląda przez stereoskop.Fotki kolorów za bardzo nie tracą-przynajmniej w porównaniu do anaglifów.
    Poniżej to samo co u Mirka ale jako GIF
    Ostatnio edytowane przez Esjot ; 29.06.12 o 22:23

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria

Dziękuję za wyjaśnienie. Ja niestety po wypadku, nie mam zdolności widzenia 3D w szkłach korekcyjnych (co zresztą dowiedziałam się najpierw na badaniach, a potem stwierdziłam sama idąc do kina ). 3D mogę zobaczyć wyłącznie z bliska, jako krótkowidz, nakładając jedynie okulary 3D już bez szkieł korekcyjnych. To też kino 3D niestety nie robi na mnie żadnego wrażenia, bo nie widzę tego efektu. Ale ciekawa byłam jak to jest z telewizorem.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Esjot Zobacz posta
    Jako ze ze mnie totalny amator preferuję ze względów oczywistych najprostsze rozwiązania .
    W poczatkach zabawy robiłem zdjęcia nawet z ręki albo z jakiejkolwiek podstawy z przesunięciem "na oko"
    Baza w tej chwili to oczywiście statyw,stara głowica makro/3D bez podziałki od pentacona i wszystko.
    Ogniskowa to generalnie w okolicach 50 mm (moim zdaniem najlepsze efekty)ale nie stronię też od innych wartości.
    Wartości przesunięć w większości przypadków standardowe 6,7 centymetrów.Program to StereoPhoto Maker.
    dzięki
    jak znajdę okularki to aż spróbuję

Awatar Esjot
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Most ciąg dalszy.
    Okolice mostu

Uprawnienia umieszczania postów