U mnie nadajnik świeci kilka minut i, nieużywany, zasypia. Tak jak body. Zielona dioda gaśnie. Trzeba ręcznie obudzić.
Mam dwa odbiorniki. Oba tak samo przysypiają, tylko nie gasną diody całkiem, a mrugają pomaranczowym światłem co kilka sekund..
U mnie nadajnik świeci kilka minut i, nieużywany, zasypia. Tak jak body. Zielona dioda gaśnie. Trzeba ręcznie obudzić.
Mam dwa odbiorniki. Oba tak samo przysypiają, tylko nie gasną diody całkiem, a mrugają pomaranczowym światłem co kilka sekund..
Ostatnio edytowane przez Amigo! ; 17.08.12 o 22:02
Pozdrawiam, Andrzej.
E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42
No to wszystko jasne, wciskają nam nadajnik Canona... Tylko odbiornik zrobili dedykowany.
Powinno być tak, że nadajnik usypia się po około 1s. a naciśnięcie spustu migawki do połowy wybudza go.
Z resztą każdy może założyć swój nadajnik do Canona i zobaczyć
Dziękuje i pozdrawiam.
Panowie ja właśnie zakupiłem Trigmastera od Aputure z wysówaną antenką. Niestety funkcja która mnie interesuje najbardziej - wyzwalanie lampy (FL36R) z E410 nie działa. Próbowałem na różne sposoby i nadal nic. Wyzwalanie radiowo migawki działa poprawnie ale z lampą nic a nic. Sprzedawca wpisał ten model aparatu jako kompatybilny z tym urządzeniem. Co robić? Jakiś patent czy oddać i zainwestować w coś innego?
Kupiłem właśnie Pixel Soldier do Olympusa i zachowuje się tak samo świeci cały czas. Przy pracy z lampami to nie problem nie licząc baterii, ale problem zaczyna się gdy chcemy sterować drugim i kolejnym aparatem. Sam nadajnik jeżeli nie jest wpięty do aparatu działa poprawnie po naciśnięciu przenosi impuls na sterowane radiem aparaty które wykonują pomiar ekspozycji i ustawiają ostrość. Problem zaczyna się w momencie gdy nadajnik umieścimy w aparacie. Zapala się zielona dioda i koniec z pełnym sterowaniem pozostałymi aparatami. Mogę tylko wyzwalać migawkę. Jeżeli zmienią się warunki ekspozycji to nie ma możliwości wykonania kolejnego pomiaru. Ponawiam pytanie czy Ktoś z koleżeństwa ma zestaw działający inaczej czyli tak jak w systemach na N i C, czyli naciśnięcie lekkie spustu migawki aparatu przekazuje impuls wzbudzania a pełne wciśnięcie wyzwolenie błysku/migawki w odbiorniku.
OM-D E-M1+HLD-7, E-5+HLD-4, E-400, Leica D Summilux 25, ZD 50, ZD 35, ZD 8, Sigma 30, ZD 7-14, ZD 14-54, ZD 12-60, ZD 40-150, ZD 50-200, Oreston 50, Metz 58 AF-2, Metz 45 CT-1 x5
Raczej nie ma innej opcji na tą chwilę.
Dopóki Oly/Panas nie zostaną "zauwazeni" na rynku semi-pro to nic się nie pojawi...
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Wiesz, ostatni podwójny odcinek bodajże 7 serii House'a (albo 6?) kręcono w całości na 5D2.
Ba, dużą część "Avengersów" kręcono na 5D2 / 7D.
Wiele filmów dzisiaj już jest kręconych na dSLR/EVIL, bo nie potrzeba często kamer. Jest taniej, klient nie widzi różnicy, więc po co przepłacać?
W pełni nie, ale dobrze dobrane zestawy body/szkło bardzo pomagają. Spojrzyj na blackmagic'a, który w najbliższym czasie trafi do sklepów.
Porównanie z Canonem tutaj:
Chyba zostaje mi napisać do Pixela. Ostatnio ładnie się zachowali wyjaśniając, że Metze 45 CT-1, można sterować przy pomocy TF374 bo wytrzymują napięcie jakie jest na lampie do 200V. Opisze problem a jak otrzymam odpowiedź zamieszę na forum.
---------- Post dodany o 15:39 ---------- Poprzedni post był o 14:44 ----------
Nim nadejdzie odpowiedź od Pixela zastanawiam się czy DIY modyfikacja nie rozwiązywał by problemu, ale czy gdzieś można znaleźć wiedzę na temat styków na gorące stopce w systemie E?
---------- Post dodany o 16:15 ---------- Poprzedni post był o 15:39 ----------
Jest odzew![]()
Hello,
Thanks for your email.
Please be informed that we will have our Chinese New Year holidays from 6th February to 18th February, 2013. So, we can only reply to you after resume working on 19th February, 2013.
Thanks and best regards!
Pixel Enterprise Limited
A mówią, że to my lubimy długie weekendy
OM-D E-M1+HLD-7, E-5+HLD-4, E-400, Leica D Summilux 25, ZD 50, ZD 35, ZD 8, Sigma 30, ZD 7-14, ZD 14-54, ZD 12-60, ZD 40-150, ZD 50-200, Oreston 50, Metz 58 AF-2, Metz 45 CT-1 x5