Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 96

Wątek: Sony RX100

Jd
    Gość

Odp: Sony RX100

Janeczek
    Jest aktualnie 1 słownie jeden z licytacją - ciekawe za ile pojdzie - aktualnie 730 zl

Epicure
    To chyba był mój z 12 lipca , ale poszedł poprzez Allegro

Czasowo nad Bałtykiem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Epicure
    To chyba był mój z 12 lipca , ale poszedł poprzez Allegro
    Nie, nie. Ktoś chciał kupić, a nie sprzedać
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Jd
    Gość

Ale nie w ogłoszeniach...

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    104
    Moja galeria

epicure,

z tego co wiem juz kupil ow forumowicz, uzywke

Jasand,

ale popatrz w zakonczonych, nie ma tygodnia zeby jakas uzywka sie nie sprzedawala, sa cyklicznie...

w cenie uzywki, ba! nawet zaryzykuje, ze w cenie nowego (1800zl), to najlepszy zakup.

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria

Kupił Dziś wieczorem bedę go miał w rękach. Zanim kupiłem w dość okazyjnej cenie - śledziłem ceny, jakie osiągają używki x10 na allegro.Ostatnio sprzedał się za 1600 z małą górką w drodze dość intensywnej licytacji tuż przed zakończeniem aukcji. Kupiłem go głównie z żądzy zaspokojenia zachcianki. Być może za jakiś czas sprzedam go i kupię sony rx100, gdy pojawi sie rynek wtorny dla tego modelu

Jd
    Gość

Nie będziesz żałował. Ja sprzedałem tylko dlatego, że kupiłem Olka a więcej aparatów nie zamierzam trzymać. Zresztą jest jeszcze w domu Samsung EX1 i IXUS 75 Canona.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jurekg Zobacz posta
    Kupił Dziś wieczorem bedę go miał w rękach. Zanim kupiłem w dość okazyjnej cenie - śledziłem ceny, jakie osiągają używki x10 na allegro.Ostatnio sprzedał się za 1600 z małą górką w drodze dość intensywnej licytacji tuż przed zakończeniem aukcji. Kupiłem go głównie z żądzy zaspokojenia zachcianki. Być może za jakiś czas sprzedam go i kupię sony rx100, gdy pojawi sie rynek wtorny dla tego modelu
    Daj znać jakie są Twoje pierwsze wrazenia. Generalnie czytałem w zasadzie same pozytywne recenzje tego aparatu ale nie ma to jak opinia uzytkownika.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria

Nie wiem, czy czytałeś opinię osób, które miały do czynienia z x10 dłużej ode mnie:

http://www.myfinepix.pl/pl/reviews?product=336934

Ze swojej strony, po kilkugodzinnym kontakcie z x10 mogę stwierdzić, że jak dla mnie ciut za cięzko chodzi pokrętło kompensacji ekspozycji, trzeba użyć trochę za dużej siły (stosunkowo), żeby zmienic nastawę, a aparat z pewnością nie nadaje się do noszenia w jakichkolwiek kieszeniach spodni, co próbują czasami twierdzić niektórzy szczęśliwi posiadacze
    Menu nie jest tak intuicyjne, jak np. w olympusie xz1 (którego jeszcze posiadam). Włączanie za pomocą ruchu obiektywem - wg mnie to jednak małe utrudnienie. Cała reszta na plus, dziś zobaczę, jakie fotki wypluwa to cudo

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    104
    Moja galeria

Ech Jureczku

Mam zgola inne spostrzezenia, korekta expo chodzi wlasnie bdb ciezko i stylowo, to te tyle koleczko rodem z olympusa jest zupelnie zbyteczne, kreci sie jak chce, Ci co nosza aparat w portkach to zboczency, jak mozna takie cudo wsadzic do gaci? mam go zawsze na karku i kazdy choc troche fotograficzny z zaciekawieniem patrzy w moja strone, nie ma jak lans.

Wlaczanie obiektywem, fajny patent, ogniskowanie, to co lubie, trzyma sie genialnie, waga odpowiednia, przynajmniej czuc, ze cos tam jest i to nie zabawka, wykonanie kosmiczne w erze plastikowych wydmuszek.

Jurek dawaj fotki

RX100 ma tylko 2 roznice, wieksza rozdzielczosc i mniejsza wielkosc, on na prawde miesci sie do kieszeni.

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jurekg Zobacz posta
    Nie wiem, czy czytałeś opinię osób, które miały do czynienia z x10 dłużej ode mnie:

http://www.myfinepix.pl/pl/reviews?product=336934

Ze swojej strony, po kilkugodzinnym kontakcie z x10 mogę stwierdzić, że jak dla mnie ciut za cięzko chodzi pokrętło kompensacji ekspozycji, trzeba użyć trochę za dużej siły (stosunkowo), żeby zmienic nastawę, a aparat z pewnością nie nadaje się do noszenia w jakichkolwiek kieszeniach spodni, co próbują czasami twierdzić niektórzy szczęśliwi posiadacze
    Menu nie jest tak intuicyjne, jak np. w olympusie xz1 (którego jeszcze posiadam). Włączanie za pomocą ruchu obiektywem - wg mnie to jednak małe utrudnienie. Cała reszta na plus, dziś zobaczę, jakie fotki wypluwa to cudo
    Dzięki za info i linka. A co skłoniło Cię do wymiany xz1? Bo w sumie to jednak podobna liga. Dla mnie kuszący w xz1 jest jasny obiektyw.

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Ech Jureczku

Mam zgola inne spostrzezenia, korekta expo chodzi wlasnie bdb ciezko i stylowo, to te tyle koleczko rodem z olympusa jest zupelnie zbyteczne, kreci sie jak chce, Ci co nosza aparat w portkach to zboczency, jak mozna takie cudo wsadzic do gaci? mam go zawsze na karku i kazdy choc troche fotograficzny z zaciekawieniem patrzy w moja strone, nie ma jak lans.

Wlaczanie obiektywem, fajny patent, ogniskowanie, to co lubie, trzyma sie genialnie, waga odpowiednia, przynajmniej czuc, ze cos tam jest i to nie zabawka, wykonanie kosmiczne w erze plastikowych wydmuszek.

Jurek dawaj fotki

RX100 ma tylko 2 roznice, wieksza rozdzielczosc i mniejsza wielkosc, on na prawde miesci sie do kieszeni.

pozdrowionka
    No to się dowiedziałem - zboczeniec ze mnie i to taki po całości Dla mnie kompakt, który się nie mieści w kieszeni to nie kompakt.