no co Ty? jak juz jechac po bandzie to cos z HenslaZamieszczone przez RadioErewan
![]()
no co Ty? jak juz jechac po bandzie to cos z HenslaZamieszczone przez RadioErewan
![]()
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
podły jest ten świat i nikt nie mówił że będzie lekko. a jak się cenią za serie eos 1d, za co tyle kapuchy niech mi ktoś wyjaśni, o ile rozumiem ceny za szkiełka to za te body nie!Zamieszczone przez RadioErewan
JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR
Jak się kiedyś zajmiesz profi robotą, to docenisz niezawodność, pancerność, szybkość AF jak w Nikonie, niesłychaną jakość wysokich ISO, duży bufor, mnogość akcesoriów (innych od szkiełek). Tego co oferują jedynki dla fotografów kotletowych/sportowych nie oferuje dziś żaden inny system niestety. Mogą się cenić.Zamieszczone przez tao
Tydzień temu poznałem fotografa, co w obrocie na sprzęt i dekoracje ma permanentnie 200kPLN. On wpadł na warsztaty Olympusa wybrać sobie lekki aparat do panoram na bomie. Przy okazji pomacał 7-14 i 35-100 i stwierdził, że też sobie kupi, to nie będzie zawsze musiał nosić ciężkiego MarkaIII ze szklarnią. Dla takich ludzi (zarabiających fotografią) wydanie pieniędzy na narzędzia nie jest problemem. Kupują narzędzia do konkretnych zastosowań i z kasą się "nie liczą".
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
tak ale nikon d2xs kosztuje ok 16kpl a canon 1ds 28k. a puszki porównywalne. gdzie tu granice rozsądku bo płacić razy2 za nazwę to dość sporo.
ps słyszał ktoś o eos 2d wiem że ma 22mpx i nic poza tym. może ktoś z was wie ile to kosztuje tak z ciekawości
Nie są porównywalne. Chyba, że chodzi ci o to, że są podobnych rozmiarów zewnętrznych. Nie będę szukać znanych zdjęć z olimpiady w Atenach. Wszyscy wiemy, że jest tylko jedna firma z najwyższej półki. Przynajmniej do czasu aż wreszcie Nikon doczeka się sensora FF od Sony. Nadal jednak będzie musiał przekonać fotografów, że można konkurować nim z Canonami na polu profi. Na dzień dzisiejszy to Nikon jest po nokaucie i ja osobiście nie sądzę, by się z niego podniósł. W PL najwięksi świadkowie nikona wyprzedają system by kupić 5d do kotletów. Ot, proza życia.
ps. Nikon nie ma puszki hermetycznej co eliminuje go z wielu profi zastosowań. Chwali się co prawda uszczelnieniami, ale zaznacza, że to nie jest konstrukcja hermetyczna.
Pozdrawiam
ps. Nikon nie ma puszki hermetycznej co eliminuje go z wielu profi zastosowań. Chwali się co prawda uszczelnieniami, ale zaznacza, że to nie jest konstrukcja hermetyczna.
Pozdrawiam[/quote]
to wiele tłumaczy
Jeszcze uzupełnię:Zamieszczone przez tao
W B&H D2xs kosztuje $4200, Canon 1dMkIII kosztuje $4500.
Jedynie 1d MkIIs kosztuje $7000.
Nie ma jeszcze takiego aparatu. Możliwe, że będzie kilka nowych puszek Canona tej jesieni (koniec sierpnia), ale na tę chwilę wszystko co o nich wiemy, to spekulacje.Zamieszczone przez tao
Pozdrawiam
pytam bo widziałem w fashion tv jak robili tym foty
Opowiadasz. Nie ma bata, by wyszedł jakikolwiek przedpremierowy egzemplarz gdziekolwiek na światło dzienne. Za drogo to kosztuje, a na takim filmie to by było oczywiste, kto zawinił.Zamieszczone przez tao
MkIII był w testach bez oznaczeń.
Pozdrawiam
może się myle ale tak zauważyłem a wzrok mam bdb, dlatego szukałem i jak się coś takiego wpisze w google to coś wyskakuje, a że niejestem anglojęzyczny to do końca nie wiem o co tam chodzi