No a test w trakcie pisania - narazie 3 strony maszynopisu![]()
No a test w trakcie pisania - narazie 3 strony maszynopisu![]()
:P
Witam serdecznie.....
Szkoda, ze dopiero teraz masz możliwośc przetestowania Olka 750.
Ale postaram się Ciebie zasypać w wolnych chwilach propozycjami i pytaniami.
najpierw zaczne od **** strony.
A mianowicie jak możesz to porównaj filmiki na Olku z innymi aparacikami, takimi jak Fuji S5000 (mój typ zanim dostałem Olka w ręce!!!), Minoltą Z1 lub lepiej Z2 to odrazu mamy 4MPix elową matryce, Canona S1, kodak 6490....
i tak na początek zrób kilka fotek w max rozdzielczości na sianie... 9nie pamiętam nazwy przepraszm) i można to sprawdzić za pomocą programu: DeadPixelTest.
Następnie.....
Moja bolączka i sukces wg mnie olympusa.....
CZERWONE OCZY !!!!!
jak pozostałe sprawują się bez redukcji czerwonych oczu !!! a jak 750, przy fotkach w nocy.
Na jaka odległość sięga wbudowana lampa w olku i jak dział i jakie można domontować lampy zewnętrzne.
może juz na tym poprzestane????
Albo nie......
Prosił bym osobiście od siebie.....
Czy mógłbyś robiąc ttescik ładnie opisać (jak już dojdziesz), jak można robić zdięcia i samemu regulować przesłone i ostrośc??
Ja do tego za diabła dojść nie potrafie..
Aaaa co do akumulatorków to ładuja mi się 9h !!!!!!! i to sprawdzałem kilka krotnie..... A wytrzymują tak przy pstrykaniu dzienie z 20 klatek do tygodnia..... Niestety bez podziału na z lampa czy bez. (wbudowana oczywiście)
Do testu dołączył bym np: akcesoria.
Jak już wspomniałem
- lampy błyskowe
- futerały
- tulejki
- nakładki do makro i tele
Moze i tego dużo ale skoro masz zrobic super test to moich pomysłów jest kilka i może znajdziesz czas na wykożystanie ich.
Teraz odwrotnie.
jeżeli potrzebujesz pomocy - w czym kolwiek - to pisz na prv.
Pozdrawiam
krzysiek 3-miasto
Krzysiek 3-miasto
Co do parametrow manualnych lub preselekcji:Zamieszczone przez mjr
Aby zrobic fotke z preselekcja czasu:
Ustawiasz na tryb A/S/M, nastepnie z Mode MENU -> Camera-> A/S/M -> S. Nastepnie strzalkami Gora/Dol ustawiasz czas, a aparat ustawia przeslone. Jezeli brak juz mozliwosci regulacji przeslona, to w prawym gornym rogu bedziesz mial liczbe i (+ i -) co oznacza przeswietlenie lub niedoswietlenie.
Podobnie z preselekcja przeslony:
Ustawiasz na tryb A/S/M, nastepnie z Mode MENU -> Camera-> A/S/M -> A. Nastepnie strzalkami Gora/Dol ustawiasz przeslone, a aparat ustawia czas. Jezeli brak juz mozliwosci regulacji czasu, to w prawym gornym rogu bedziesz mial liczbe i (+ i -) co oznacza przeswietlenie lub niedoswietlenie.
Pelny Manual:
Ustawiasz na tryb A/S/M, nastepnie z Mode MENU -> Camera-> A/S/M -> M. Nastepnie strzalkami Gora/Dol ustawiasz czas, a aparat strzalkami lewo/Prawo ustawiasz przeslone. W prawym gornym rogu bedziesz mial liczbe i (+ i -) co oznacza przeswietlenie lub niedoswietlenie. Jak nacisniesz przycisk AEL to otrzymasz na dole taka drabinke gdzie bedziesz widzial ile przeswietlal albo niedoswietlal.
Reczne ustawianie ostrosci:
Trzymasz OK przez ponad 1 sek. i strzalke w LEWO, wtedy masz MF i wtedy Gora/Dol ustwiasz odleglosc pola FOCUS i po ustawieniu zatwierdzasz znowu OK przez ponad 1 sek.
Ja zakupilem w MediaMarkt futeral Vivanco Picnic 120 za 64zl, opis tutaj:Zamieszczone przez mjr
http://www.vivanco.com/cms/com/detai...84&own_key=277
Polecam jednak sciagniecie i zagladniecie do Instrukcji Obslugi, w tym watku jest link do wersji po Polsku.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Reczne ustawianie ostrosci:
Trzymasz OK przez ponad 1 sek. i strzalke w LEWO, wtedy masz MF i wtedy Gora/Dol ustwiasz odleglosc pola FOCUS i po ustawieniu zatwierdzasz znowu OK przez ponad 1 sek.
vodnik to wiem....
Ale mnie zrozumcie...
sprtóbuje opisac o co mi chodzi.....
jak mam minolte dynaxa 4 to tam moge włączyć na obiektywie MF.
iii
Jak to uruchomie to ręcznie bawie się przesłoną tak, ze w wizjeze widze cała obrubke obrazu...
A w 750 brak mi takiej mozliwości![]()
![]()
Tak wiec to już próbowalem i nawet kiedys sam to właczyłem przez przypadek a potem nie mniałem bladego pojecia jak tego się pozbyć...
Ale już teraz wiem.
Co do pokrowca to TAK pójde i kupie w końcu !!!! Ale jeszcze chwilka narazie mam spore wydatki na bardziej potrzbne żeczy.... a aparacik i tak w aktówce woże
Pozdrawiam i dobranoc bo musze o 6:00 wstać.
Krzysiek 3-miasto.
Krzysiek 3-miasto