Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Juz niebawem test olka c750 {instrukcja do pobrania stad}

| OlyJedi Awatar (A)rturo
    Mieszka w
    Bełchatów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    No a test w trakcie pisania - narazie 3 strony maszynopisu

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    :P
    Witam serdecznie.....

Szkoda, ze dopiero teraz masz możliwośc przetestowania Olka 750.
    Ale postaram się Ciebie zasypać w wolnych chwilach propozycjami i pytaniami.

najpierw zaczne od **** strony.
    A mianowicie jak możesz to porównaj filmiki na Olku z innymi aparacikami, takimi jak Fuji S5000 (mój typ zanim dostałem Olka w ręce!!!), Minoltą Z1 lub lepiej Z2 to odrazu mamy 4MPix elową matryce, Canona S1, kodak 6490....

i tak na początek zrób kilka fotek w max rozdzielczości na sianie... 9nie pamiętam nazwy przepraszm) i można to sprawdzić za pomocą programu: DeadPixelTest.

Następnie.....
    Moja bolączka i sukces wg mnie olympusa.....
    CZERWONE OCZY !!!!!
    jak pozostałe sprawują się bez redukcji czerwonych oczu !!! a jak 750, przy fotkach w nocy.

Na jaka odległość sięga wbudowana lampa w olku i jak dział i jakie można domontować lampy zewnętrzne.

może juz na tym poprzestane????

Albo nie......

Prosił bym osobiście od siebie.....
    Czy mógłbyś robiąc ttescik ładnie opisać (jak już dojdziesz), jak można robić zdięcia i samemu regulować przesłone i ostrośc??
    Ja do tego za diabła dojść nie potrafie..

Aaaa co do akumulatorków to ładuja mi się 9h !!!!!!! i to sprawdzałem kilka krotnie..... A wytrzymują tak przy pstrykaniu dzienie z 20 klatek do tygodnia..... Niestety bez podziału na z lampa czy bez. (wbudowana oczywiście)

Do testu dołączył bym np: akcesoria.
    Jak już wspomniałem
    - lampy błyskowe
    - futerały
    - tulejki
    - nakładki do makro i tele

Moze i tego dużo ale skoro masz zrobic super test to moich pomysłów jest kilka i może znajdziesz czas na wykożystanie ich.

Teraz odwrotnie.
    jeżeli potrzebujesz pomocy - w czym kolwiek - to pisz na prv.

Pozdrawiam
    krzysiek 3-miasto
    Krzysiek 3-miasto

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mjr
    ...jak można robić zdięcia i samemu regulować przesłone i ostrośc??...
    Co do parametrow manualnych lub preselekcji:
    Aby zrobic fotke z preselekcja czasu:
    Ustawiasz na tryb A/S/M, nastepnie z Mode MENU -> Camera-> A/S/M -> S. Nastepnie strzalkami Gora/Dol ustawiasz czas, a aparat ustawia przeslone. Jezeli brak juz mozliwosci regulacji przeslona, to w prawym gornym rogu bedziesz mial liczbe i (+ i -) co oznacza przeswietlenie lub niedoswietlenie.

Podobnie z preselekcja przeslony:
    Ustawiasz na tryb A/S/M, nastepnie z Mode MENU -> Camera-> A/S/M -> A. Nastepnie strzalkami Gora/Dol ustawiasz przeslone, a aparat ustawia czas. Jezeli brak juz mozliwosci regulacji czasu, to w prawym gornym rogu bedziesz mial liczbe i (+ i -) co oznacza przeswietlenie lub niedoswietlenie.

Pelny Manual:
    Ustawiasz na tryb A/S/M, nastepnie z Mode MENU -> Camera-> A/S/M -> M. Nastepnie strzalkami Gora/Dol ustawiasz czas, a aparat strzalkami lewo/Prawo ustawiasz przeslone. W prawym gornym rogu bedziesz mial liczbe i (+ i -) co oznacza przeswietlenie lub niedoswietlenie. Jak nacisniesz przycisk AEL to otrzymasz na dole taka drabinke gdzie bedziesz widzial ile przeswietlal albo niedoswietlal.

Reczne ustawianie ostrosci:
    Trzymasz OK przez ponad 1 sek. i strzalke w LEWO, wtedy masz MF i wtedy Gora/Dol ustwiasz odleglosc pola FOCUS i po ustawieniu zatwierdzasz znowu OK przez ponad 1 sek.

Cytat Zamieszczone przez mjr
    ...- futerały ...
    Ja zakupilem w MediaMarkt futeral Vivanco Picnic 120 za 64zl, opis tutaj:
    http://www.vivanco.com/cms/com/detai...84&own_key=277

Polecam jednak sciagniecie i zagladniecie do Instrukcji Obslugi, w tym watku jest link do wersji po Polsku.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Reczne ustawianie ostrosci:
    Trzymasz OK przez ponad 1 sek. i strzalke w LEWO, wtedy masz MF i wtedy Gora/Dol ustwiasz odleglosc pola FOCUS i po ustawieniu zatwierdzasz znowu OK przez ponad 1 sek.

vodnik to wiem....

Ale mnie zrozumcie...
    sprtóbuje opisac o co mi chodzi.....

jak mam minolte dynaxa 4 to tam moge włączyć na obiektywie MF.
    iii
    Jak to uruchomie to ręcznie bawie się przesłoną tak, ze w wizjeze widze cała obrubke obrazu...
    A w 750 brak mi takiej mozliwości
    Tak wiec to już próbowalem i nawet kiedys sam to właczyłem przez przypadek a potem nie mniałem bladego pojecia jak tego się pozbyć...
    Ale już teraz wiem.

Co do pokrowca to TAK pójde i kupie w końcu !!!! Ale jeszcze chwilka narazie mam spore wydatki na bardziej potrzbne żeczy.... a aparacik i tak w aktówce woże

Pozdrawiam i dobranoc bo musze o 6:00 wstać.

Krzysiek 3-miasto.
    Krzysiek 3-miasto