nie bardzo rozumiem po co kupować zamiennik Hahnela za 100 zł który nie wiadomo kiedy odmówi posłuszeństwa jak można poszukać i zakupić oryginał za 149 zł![]()
nie bardzo rozumiem po co kupować zamiennik Hahnela za 100 zł który nie wiadomo kiedy odmówi posłuszeństwa jak można poszukać i zakupić oryginał za 149 zł![]()
Również Hahnel. Mam akumulatory tej firmy do różnych aparatów i przez lata działają jak oryginalne. Prawda, że można kupić aku Olympusa za 150zł i jak potrzeba tylko jednego, to może warto się zastanowić, ale jak potrzeba 3 sztuki, to już 50zł na każdej robi różnicę. Trzeba też uważać na "oryginalne" akumulatory w atrakcyjnych cenach![]()
Gdzie Wy widzieliście w takiej cenie oryginał Olka BLS-5? Poniżej 200zł nie znalazłem żadnej oferty.
P.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
natrafiłem na nieco już stary wątek ale z ciekawą informacją,
skąd wiesz że ładowarka od bls5 (czyli BCS-5) zniszczy akumulator bls1 ? ładuję od 3 miesięcy kilka sztuk bsl-1 (z tym że oryginalnych ) w ładowarce BCS-5 i nic się złego nie dzieje ? wydajność naładowanych akumulatorów jest na tym samym poziomie co załączonego do mojego zestawu BLS-5
moje zdjęcia z E-M10
Galeria: wyścigi WSMP DSMP WPP Opole zdjęcia lotnicze
Zapraszam do mojego wątku
Też właśnie jestem ciekaw, jak to jest z tymi akumulatorami. Czym się różni BLS1 od BLS5, że musi być inna ładowarka?
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Według producenta musi być inna:
Power Supplies for OM-D / PEN series cameras
Nie wiem jakie konsekwencje może mieć ładowanie bsl-1 w ładowarce BCS-5.
Olek zaczął mieszać przy poprzedniej generacji Penów do tego stopnia, że zamawiając aparat nie wiedziało się czy się dostanie zestaw z BCS-1/BLS-1 czy BCS-5/BLS-5. Rozwiązanie BCS-1/BLS-1 jest o tyle ciekawsze, że oryginalne BLS-1 można kupić w granicach 30 PLN. W nowych Penach będzie na pewno BCS-5/BLS-5, ale jak ktoś chce mieć kilka baterii i ma dostęp do ładowarki BCS-1 warto rozważyć zasilanie BLS-1.
Edit: wg podlinkowanej tabeli nowe Peny są kompatybilne wyłącznie z BLS-5, no nieźle namieszane bo ludzie z powodzeniem używają z nimi BLS-1.
Ostatnio edytowane przez Karol ; 8.12.12 o 14:40
No właśnie wygrałem tę http://allegro.pl/show_item.php?item=2847565006 aukcje. Za 34 zł z przesyłką mam BLS-1 oryginalne Olympusa, bez kombinowania. Póki co mam od Slawka e-pl3 z BCS-1, jednak docelowo chcę e-pl5, albo om-d i nie wiem, czy jest sens kupowania więcej tych BLS-1, czy też nie... Straszne zamieszanie.
Gdyby ktoś nie chciał się bawić w aukcje, w krakowskim foto plusie są po 49 zł.