Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 172

Wątek: OM-D E-M5 czy E-P3

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: OM-D E-M5 czy E-P3

Cytat Zamieszczone przez Fotomaniac Zobacz posta
    Dodam swoje "5 groszy" w temacie "czy warto". Sprzedałem kochaną E-P trójeczkę i już prawie posiadłem to cudo techniki jakim na pewno jest OMD. Ale, no właśnie - ale, czy płacąc drugie tyle za body otrzymujemy produkt rejestrujący dwukrotnie lepszy obraz? NIE.
    ...

Pozdrawiam
    Ty nie dojrzałeś - ja widzę różnicę. A obrazki są trochę inne , z tym, że ja wywołuję RAW-y , nie JPG.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Fotomaniac
    Mieszka w
    Lublin i Świat
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Ty nie dojrzałeś - ja widzę różnicę. A obrazki są trochę inne , z tym, że ja wywołuję RAW-y , nie JPG.
    Ja z wiekiem staję się coraz bardziej leniwy

Większość na tym forum to amatorzy, lub tzw. zaawansowani. Na ich potrzeby, OMD to ekstrawagancja.

Nie znam profesjonalisty, który używa systemu Olego do zastosowań czysto profesjonalnych.

Marketingowe "bicie piany" sobie, a życie sobie.

Pierwsze dwa Pen'y to dla mnie porażka, ale Pen "trzeci"! to droga którą Oly powinien podążać

Osobiście liczę na kontynuację, znudziło mi się dźwiganie sprzętu po różnych kontynentach.

PEN'y dają dobrą jakość, i zaprzestanie rozwoju tej linii, było by błędem i brakiem szacunku dla fanów tej marki!
    Ostatnio edytowane przez Fotomaniac ; 2.06.12 o 22:17
    foto, watches, MB, jazz & more

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

ale, czy płacąc drugie tyle za body otrzymujemy produkt rejestrujący dwukrotnie lepszy obraz? NIE.(...)
    i nie chodzi mi tu o kasę, bo akurat nie jest to dla mnie problemem (...)
    Do OMD wrócę, jak najbardziej. Ale dopiero wtedy jak cena będzie realna a nie z kosmosu, lub kupię od "testera" który nie wytrzymał "ciśnienia". Nie oszukujmy się, za cenę ponad 5 klocków , kupimy lustro wraz dobrym szkłem, które "zje" jakością OMD na deser.
    To powiadasz że kasa to dla Ciebie nie problem ale problem to cena za puszkę.... OK, co palisz? ja tez tak chcę
    A lustrzankę już miałem, dziękuję
    Ostatnio edytowane przez romek1967 ; 2.06.12 o 22:13
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Ja z wiekiem staję się coraz bardziej leniwy

Większość na tym forum to amatorzy, lub tzw. zaawansowani. Na ich potrzeby, OMD to ekstrawagancja.

Nie znam profesjonalisty, który używa systemu Olego do zastosowań czysto profesjonalnych.

Marketingowe "bicie piany" sobie, a życie sobie.
    Owszem zgadzam się ekstrawagancja, ale jaka sexy. Po prostu Olek pierwszy raz od E-330 zrobił większy krok naprzód i jest istotna róznica w obrazowaniu. Tylko tyle i aż tyle, no i przyjemnym jest użytkowanie tej nowej zabaweczki.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Aparaty mają przede wszystkim robić zdjęcia, a to OM-D potrafi pod lepiej niż E-P3 (szumy, af, stabilizacja). Wygląd i ergonomia to kwestia indywidualna, OM-D nie zachwyca mnie wyglądem, EP-3 jest ładniejszy. Do rozmieszczenia pokręteł pewnie można się przyzwyczaić, te z E-P1 były fajne, takie same jak w E-P3.
    Kasa to również kwestia indywidualna, dla mnie nowy Olek jest za drogi, używam G3. Dla kogoś innego cena może być w sam raz a dla jeszcze innego to kolejny zakup w miesiącu.
    Osobiście czekam na tańszy aparat z bebechami od OM-D.

| OlyJedi Awatar Fotomaniac
    Mieszka w
    Lublin i Świat
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    To powiadasz że kasa to dla Ciebie nie problem ale problem to cena za puszkę.... OK, co palisz? ja tez tak chcę
    A lustrzankę już miałem, dziękuję

Zawsze, ale to zawsze lubiłem wydawać zarabianie pieniądze, ale nie lubię ich wyrzucać. Ot, taka mała różńica.
    foto, watches, MB, jazz & more

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Aparaty mają przede wszystkim robić zdjęcia, a to OM-D potrafi pod lepiej niż E-P3 (szumy, af, stabilizacja). Wygląd i ergonomia to kwestia indywidualna, OM-D nie zachwyca mnie wyglądem, EP-3 jest ładniejszy. Do rozmieszczenia pokręteł pewnie można się przyzwyczaić, te z E-P1 były fajne, takie same jak w E-P3.
    Kasa to również kwestia indywidualna, dla mnie nowy Olek jest za drogi, używam G3. Dla kogoś innego cena może być w sam raz a dla jeszcze innego to kolejny zakup w miesiącu.
    Osobiście czekam na tańszy aparat z bebechami od OM-D.
    Tak, a różnica będzie jak między E-5 i EPL-1....

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Tak, a różnica będzie jak między E-5 i EPL-1....
    Nie łapię? Różnica w cenie? ]
    Nie, takiej jak pomiędzy E-5 a E-PL1 już nie będzie ale coś w cenie E-pl3 - E-P3. Może być bez wizjerka, VF-2 jest bardzo wygodny, lubię robić zdjęcia z podniesionym celownikiem.

Mieszka w
    Toronto, Kanada
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Farensbach Zobacz posta
    System NEXów (mocowanie E) faktycznie ma mniej obiektywów, ale mają coś czego nie ma w m4/3 (niestety) adapter z lustrem (półprzepuszczalnym) dzięki czemu wszystkie obiektywy z mocowaniem Sony/Minolta A można spokojnie stosować n Nexami z pełnym i szybkim AF :
    http://www.sony.pl/product/dsl-lens-accessories/la-ea2
    Tak, tylko jaki jest sens robienia aparatów "micro" aby później dołączać do nich duże i ciężkie standardowe obiektywy. Cała piękność polega na tym aby był to system lekki i w miarę kieszonkowy.

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Nie łapię? Różnica w cenie? ]
    Nie, takiej jak pomiędzy E-5 a E-PL1 już nie będzie ale coś w cenie E-pl3 - E-P3. Może być bez wizjerka, VF-2 jest bardzo wygodny, lubię robić zdjęcia z podniesionym celownikiem.
    Myślę raczej o możliwościach i komforcie pracy.

Uprawnienia umieszczania postów