Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 172

Wątek: OM-D E-M5 czy E-P3

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: OM-D E-M5 czy E-P3

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !

Ale przeciez kazdym z tych aparatow mozna robic niezle zdjecia a jeszcze lepiej miec takze wysokiej jakosci obiektyw.

Niedawno kupilem szklo 20mm /1.7 i w polaczeniu z EPL-1 jakosc obrazu niesamowita.
    Tak samo 45/1.8 sprawuje mi sie rewelacyjnie.

Zamiast kupowac OM-D niesmialo mysle o 12mm / 2.0.

Pozdrawiam
    Darku masz czym fotografować , ale jakby EPL-1 był moim jedynym body , na dłuższą metę liczoną w kwartałach chyba bym się pochlastał. Gdy go kupowałem miałem E-30 , teraz wymieniłem ją na E-M5, ze względu na postęp w obrazowaniu mimo, że obrazek z EPL-1 jest znakomity, z tego też powodu oba moje EPL-1 będą mi towarzyszyć jeszcze przez lata jako przebudowany do IR, i /lub jako body zapasowe.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Darku masz czym fotografować , ale jakby EPL-1 był moim jedynym body , na dłuższą metę liczoną w kwartałach chyba bym się pochlastał. Gdy go kupowałem miałem E-30 , teraz wymieniłem ją na E-M5, ze względu na postęp w obrazowaniu mimo, że obrazek z EPL-1 jest znakomity, z tego też powodu oba moje EPL-1 będą mi towarzyszyć jeszcze przez lata jako przebudowany do IR, i /lub jako body zapasowe.
    W tym Andrzeju masz rację ale jeśli już ktoś posiada E-P3 to nie warto aby go wymieniał - to fajny aparacik i wg mnie słabszą matrycę można zrekompensować optyką.
    Dzisiaj po raz pierwszy udało mi się zobaczyć na żywo OMD - wydawał mi się trochę większy a jest chyba wielkości EPL1.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    W tym Andrzeju masz rację ale jeśli już ktoś posiada E-P3 to nie warto aby go wymieniał - to fajny aparacik i wg mnie słabszą matrycę można zrekompensować optyką.
    Tak się złożyło że miałem równocześnie OM-D i E-P3, bez żalu pozbyłem się P-trójki.
    Dzisiaj po raz pierwszy udało mi się zobaczyć na żywo OMD - wydawał mi się trochę większy a jest chyba wielkości EPL1.
    Dlaczego "chyba"? porównaj sobie TUTAJ
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    68
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    A co by niby dala taka malutka lampa z ochylaniem?
    W domu od sufitu ok.2.30 dawała radę + wyzwalanie.
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

| OlyJedi
    Mieszka w
    WROClove
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

tez mi się wydawało, że podbijają lekko iso, zwiekszając max moc lampy... cosik z tego odbicia od sufitu wyjdzie
    niestety nie mam wtym doświadczenia i nie mogę się wypowiedzieć ale chciałbym takie rozwiązanie przetestować.
    miałem dużą, systemową lampę ale (wiadomo), to inna bajka.
    było Lustro jest panasonic lumix Lx100
    (brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Hihi, to niezle, nie pomyslalbym nawet, ale faktycznie przy sensownej przesłonie i ISO
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi
    Mieszka w
    WROClove
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

no ja tak sobie myslałem o takim rozwiązaniu w ostatecznej ostateczności... generalnie mnie to bardzo ciekawi, czy można w ten sposób coś sensownego osiągnąć(?)

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grzeSiuu Zobacz posta
    no ja tak sobie myslałem o takim rozwiązaniu w ostatecznej ostateczności... generalnie mnie to bardzo ciekawi, czy można w ten sposób coś sensownego osiągnąć(?)
    U tak zwanej cioci, robiłem raz zdjęcia z E-P3 i jego wbudowanej lampy z zaimprowizowanym dyfuzorem z chusteczki. Nawet ciekawie doświetlało bez mocnych cieni.
    Choć oczywiście więcej bym osiągnął jakbym zabrał większą lampę.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    WROClove
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

nie no jasna sprawa... nie ma co porównywać do wiekszej lumpy
    chodzi tylko właśnie o taką niezapowiedzianą, zaskakującą sytuację w której zdani jesteśmy taylko na to co mamy.

| OlyJedi Awatar jarek76
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Od zawsze miałem nikona No i ostatniio wpadłem i jestem prawie przekonany że w najbliższym czasie kupię OMD. Stąd moja obecnosc tutaj

Uprawnienia umieszczania postów