Tak na szerio szerio: mam 2x e510 i z obu jestem bardzo zadowolony.
Tak na szerio szerio: mam 2x e510 i z obu jestem bardzo zadowolony.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
dzięki za odpowiedzi
czyli trzeba się rozglądać na alledrogo za e510 lub e520, z tego co rozumiem jeden grzyb, w dobrej cenie
nie mam możliwości pomacania i nie wiem gabarytowo jak się mają do e450, ale 450 dobrze mi się trzymało, to chyba z nowszymi będzie też dobrze
a wizjer taki sam jak w 450? trochę mały, ale lepszy rydz niż jak w nx100 nic, bardzo mi brakowało w Samim brak wizjera, można dokupić, ale cena jak za dobrą stałke
pozdrawiam
Mam, e510 i nie wiedziałem że wyzwala on cokolwiek bezprzewodowo?![]()
Jest jakiś powód dla którego nie odpowiada Ci używany E-1?
darkelf ja nie mam E-1, nie wiem skąd te pytanie, mam na wylocie samsunga nx100, brak w nim wizjera już pare razy kadrując w słońcu na zoombi szlag mnie trafiał, mimo że jest lcd amoled, brak lampy błyskowej, no i te jpg koszmarne, sam robię w raw, ale czasem u cioci na imieninach dobre jpg by było dobre, ogólnie sprzęt b. dobry co kto lubi, miałem sony, canona, wiele dobrych kompaktów, ale patrząc z perspektywy czasu, z olka najlepiej mi te fotki się podobają, nie jestem szumofobem, ale te kolory.....
pozdrawiam
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
właśnie w tym sęk, że miałem także sony a200 z matrycą ccd, i właśnie zdjęcia te były naprawdę super, na początku chciałem się cofnąć i kupić za grosze a200, ale po głębszej analizie zdecydowałem się na olka, być może e500 z ccdbyłby dla mnie najlepszym wyborem, no ale ten brak stabilizacji, przydałby się
chyba, że ktoś mnie przekona, może właśnie Ty Tobik, skoro zasiałeś ziarko niepewności
pozdrawiam
Jak byłeś mały to chyba jednak za małego pluszowego misia miałeś ....
@Koberek - miałem E-510, fakt stabilizacja fajna rzecz, ale wysokie ISO to juz nie za bardzo. Faktem jest, że najlepsza stabilizacja to po prostu statyw. CCD ma naprawdę bardzo przyzwoitą rozpietość tonalną i przyjemne dla oka odworowanie kolorów. Co do szumów - to ISO 100 jest bajka, a jak dla mnie akceptowalne wartości pod względem szumu to 100 -400. Jeśli CCD to celowałbym w E-400/500. Obecnie do wyrwania na alledrogo za śmieszne pieniądze.
Ostatnio edytowane przez Tobik ; 29.05.12 o 22:34