Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Wątek: e-30 vs OM-D E-M5

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria

Odp: e-30 vs OM-D E-M5

Z całym szacunkiem do Twojej osoby romek1967....
    9mm ze zmianą szkieł to jest dopiero pikuś
    tak jest polecam 7-14, dla amatora z ograniczonym budżetem to obowiązkowe szkło
    pozdrawiam

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez arhtus Zobacz posta
    pozdrawiam
    z szacunkiem dla wszystkich forumowiczow

ZD 7-14 trzeba wziasc w rece , pomyslec , zrobic troszke zdjec i znow pomyslec , pozniej jedyne co pozostanie w glowie to chec jego kupienia

a z drugiej strony , byly ostatnio okazje zeby nabyc ten obiektyw ponizej 3k pln

a jezeli ktos np pali papierosy ... to juz wogole wybor jest bajecznie prosty , rzucic palenie i po roku kupic uzywane ZD 7-14 , bedzie swietny obiektyw oraz wiecej zdrowia

PS

obiektywow ZD 7-14 , ZD 14-35 i ZD 35-100 , nie da sie ocenic czytajac wypowiedzi innych , to trzeba poczuc samemu , wtedy mozna zrozumiec dlaczego osoby ktore je mialy , mowia o nich tak dobrze

PS'

a co do polecania takich obietywow amatorowi , wszystko w zyciu jest kwestia priorytetow , jeden lubi fotografie ale jest amatorem bo nie zarabia na niej , drugi woli kase wydawac na sztafete 4x100ml czystej , inny wspiera zaklady tytoniowe , jak mowilem , wszystko jest kwestia priorytetow w zyciu
    Ostatnio edytowane przez Centus ; 29.05.12 o 13:35

| OlyJedi Awatar Tobik
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    A czym miałby czuć sie oszukany ktos, kto kupuje w tej chwili duże E?
    Ma pełną świadomość, że kontynuacja systemu jest wielką niewiadomą. Dlatego może kupić tak zacna puszkę jak e30 za nieduże pieniądze a także kapitalne zoomy ( 14-54, 12-60, 50-200, 9-1 za bardzo rozsądne pieniądze.
    Nie mam pojęcia, a Ty wiesz? Bo ja pozwoliłem sobie skomentować to co widzę. W ostatnim czasie ludzie zaczęli wyprzedawać szpej 4/3 min. wspomniane przez Ciebie, a zacne szkła i pchać się w m4/3. Teraz narzekają, a że drogo, a że "dobrego" zuma nie ma, a że tak a nie inaczej ...

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez arhtus Zobacz posta
    niestety nie rozumiem idei
    tak, dokładnie, właśnie tak uważam, poczytaj Centusia

miałem triplet 7-14, 12-60 i 50-200 który MNIE pasował idealnie - poza wagą, budżet mam ograniczony, kasa nie leci mi z nieba, jestem amatorem więc chyba się łapię pod Twoje kryteria
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta

tak, dokładnie, właśnie tak uważam, poczytaj Centusia
    znowu wyszedlem na poznanska sknere

PS

centuś -> sknera , dusigrosz ... , poznaniok

Centus -> ja

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez robros1 Zobacz posta
    Wybiliście mi OM-D czyli pakowanie się w owy system, a teraz wybijacie mi 12-60, który istotnie 2x droższy da 2x lepsze rezultaty zdjęciowe? Po prostu chodzi mi o w miarę szybki AF i ostrość jaką widzę w 12-60 JEST. Mam zatem nadzieję, że zakup e-30 + 14-54 (a tego używam obecnie z e-520) dadzą zadowalające rezultaty.
    Do czasu...
    Potem jak Ci budżet pozwoli to i tak zmienisz, albo nie , w zależności od potrzeb. Co wy tak rozdzielacie te systemy, są rodzaje fotografii, gdzie szybkość AF nie ma takiego wielkiego znaczenia , a liczy się jakość szkła i wtedy 12-60 i 50-200 nadal znakomicie prasują na matrycy od Pena , czy OM-D, a jak potrzebujesz szybszego AF kupujesz szkło dedykowane do mikro i jest.

A wracając do cytatu - najtaniej jest nic nie kupować...
    Ostatnio edytowane przez apz ; 29.05.12 o 14:02
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Centus Zobacz posta
    obiektywow ZD 7-14 , ZD 14-35 i ZD 35-100 , nie da sie ocenic czytajac wypowiedzi innych , to trzeba poczuc samemu...
    O tak poczuc.. szczegolnie wage i porecznosc takiego 35-100
    Zartuje.. szklo fantastyczne jakosciowo. Moje marzenie jako goscia, ktory glownie skupil sie na portrecie.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    O tak poczuc.. szczegolnie wage i porecznosc takiego 35-100
    Zartuje.. szklo fantastyczne jakosciowo. Moje marzenie jako goscia, ktory glownie skupil sie na portrecie.

T.
    jedni na spacery wkladaja do plecaka kamienie zeby spalic wiecej kalorii , inni serie szkiel Top Pro Olympusa

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Tobik Zobacz posta
    Nie mam pojęcia, a Ty wiesz? Bo ja pozwoliłem sobie skomentować to co widzę. W ostatnim czasie ludzie zaczęli wyprzedawać szpej 4/3 min. wspomniane przez Ciebie, a zacne szkła i pchać się w m4/3. Teraz narzekają, a że drogo, a że "dobrego" zuma nie ma, a że tak a nie inaczej ...
    Tobik, ale co ty widzisz ?

Zakup klamotów Esystemu w tej chwili- to zakup z drugiej ręki po bardzo ciekawych cenach.
    Sam "pcham się" w m4/3 bo targanie kilogramów podoba mi się mniej niż kiedyś.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

E-30 z tym co mam jest super. W zupełności mi starcza jakość do ISO 800, ale właśnie ta waga. Zawsze wszystko targam ze sobą, a torba ze sprzętem waży ponad 4,5 kg. Stąd moje rozterki i myśli, czy wejść w mikro, bo lżejsze, czy zostać w 4/3, bo jednak dużo szybsze?
    E-PL5, mZD 14-42, mZD 40-150, mZD 12-50, mZD 45 1.8, OM 50 1.8

Uprawnienia umieszczania postów