Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 149

Wątek: Zuiko Digital 14-54

Oleryk
    Gość
    Jeśli nie zależy ci na tych dwóch milimetrach w szerokim końcu to bierz 14-54. Jest znakomite, szybkie, ostre, o wiele tańsze a zaoszczędzone pieniądze możesz wydac na inny osprzęt.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar radlakos
    Mieszka w
    Breslau
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Oleryk
    Jeśli nie zależy ci na tych dwóch milimetrach w szerokim końcu to bierz 14-54. Jest znakomite, szybkie, ostre, o wiele tańsze a zaoszczędzone pieniądze możesz wydac na inny osprzęt.
    Kiedyś na forum wdziałem sample z12-60 na szerokim końcu - chyba nawet twojego autorstwa, orientujecie się jak to jest na szerokim w 14-54? beczkuje bardzo?
    pozdrawiam Tomek

CO ZA DUŻO, TO ZA WIELE
    www.monidlostudio.pl
    http://radlakos.blogspot.com/

Oleryk
    Gość
    Na pewno nie moje, ja mam 11-22 i 14-54.
    Nic nie beczkuje, no moze minimalnie ale mniej niż 12-60.
    Tu http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6269&p=2 masz przykłady (tablica testowa) a w sieci jest cała masa innych. Poguglaj
    PS
    To szkiełko jest lepsze od Leiki 14-50 a to już o czymś świadczy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    296
    Moja galeria
    Z 12-60 na razie jest pewien problem- dostępność w PL jest problematyczna.
    Ponadto jest całkiem sporo egzemplarzy wadliwych bądź też zawieszających się podczas użytkowania.
    Ostatecznie kupiłem 14-54.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar radlakos
    Mieszka w
    Breslau
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    poguglać poguglałem , wolałem mieć jednak opinię z pierwszej ręki. fajnie by było mieć 12mm ale skoro sytuacja niepewna to warto poczekać - podejrzewałem, że tak się to skończt . dzieki za koment
    pozdrawiam Tomek

CO ZA DUŻO, TO ZA WIELE
    www.monidlostudio.pl
    http://radlakos.blogspot.com/

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Panowie, odpuśćcie sobie te osobiste urazy! Nowy rok się zaczął. Ad rem, 14-54 to bardzo dobre solidnie wykonane szkło i pewne. Nie słyszałem, aby komuś coś w nim padło. Po prostu pewniak! 12-60 jest też super, ale to "świeżynka", obarczona grzechami młodości. No i jest to nowość, a za nowość się płaci więcej. Jeśli jestem przekonany, że zakres 14-54 jest za wąski na moje potrzeby i chcę koniecznie szerzej i szybciej o ułamek sekundy i mam tyle "kasy", to kupuję 12-60. Ja świadomie i z premedytacją wybrałem 14-54. Mnie się już nie śpieszy, starszy już jestem, żyję już na wolniejszych obrotach, więc wolałem zaoszczędzone w ten sposób złocisze przeznaczyć na dalsze zakupy. Decyzja oczywiście należy do kupującego. Ważne, że jest wybór.
    Czarny aparat z gorszego systemu
    Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez cadman
    Ad rem, 14-54 to bardzo dobre solidnie wykonane szkło i pewne. Nie słyszałem, aby komuś coś w nim padło. Po prostu pewniak! 12-60 jest też super, ale to "świeżynka", obarczona grzechami młodości. No i jest to nowość, a za nowość się płaci więcej. Jeśli jestem przekonany, że zakres 14-54 jest za wąski na moje potrzeby i chcę koniecznie szerzej i szybciej o ułamek sekundy i mam tyle "kasy", to kupuję 12-60. Ja świadomie i z premedytacją wybrałem 14-54. Mnie się już nie śpieszy, starszy już jestem, żyję już na wolniejszych obrotach, więc wolałem zaoszczędzone w ten sposób złocisze przeznaczyć na dalsze zakupy. Decyzja oczywiście należy do kupującego. Ważne, że jest wybór.
    14-54 tym bardziej jest atrakcyjny jeśli można go kupić za coś około 1100zł, a można trafć go za tę cenę tylko trzeba mieć refleks

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ja nabyłem "używki": 14-54 z ponad roczną gwarancją za niecałe 1400 oraz 50-200 bez gwarancji za 2500. Szkła są w stanie bardzo dobrym. Nie widać na nich śladów użytkowania. Pochodzą od ludzi, którzy widać dbali o sprzęt. Jestem bardzo zadowolony z ich zakupu. Z użytkowania również. Polecam.
    Czarny aparat z gorszego systemu
    Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria
    14-54 tym bardziej jest atrakcyjny jeśli można go kupić za coś około 1100zł, a można trafć go za tę cenę tylko trzeba mieć refleks
    Albo mieć kogoś za wielką wodą. Do mnie przyleci to szkiełko w drugiej połowie stycznia właśnie za taką kasę - nówka.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    No to brać, bo to zacne szkło
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R