Ja powinienem miec go w polowie roku za okolo 400$ chyba ze cos jeszcze spadnie do tego czasu
Ja powinienem miec go w polowie roku za okolo 400$ chyba ze cos jeszcze spadnie do tego czasu
...był Olek jest A6000
Witam
Właśnie odebrałem swój egzemplarz ZD14-54. Trzeba przyznać wykonanie super, ale mój ma chyba wadę. Po woli przyzwyczajam się, że to, co kupię nie jest takie jak powinno...
Otóż praktyczne za każdym razem Autofocus „ przestrzeliwuje” odległość. Ostrość zawsze pojawia się kilka centymetrów poza punktem pomiarowym. Kit zawsze trafia. Myślałem, że ma to może związek z mniejszą GO, albo drżącymi rękami.
Niestety nie. Ustawiłem przesłonę na 5.6 - zmieniałem ogniskowe i za każdym razem „ostro jest poza punktem”?
Jeszcze raz podkreślę kit trafia, więc to nie aparat.
Sprawdzę jeszcze raz jutro, ale mnie to już meczy. Obiektyw kupiłem nowy, w kraju.
Przypuszczam, że takie rzeczy się zdarzają, tylko czemu Olympusowi i mnie...![]()
Idz do sklepu i wymien na inny.Wez body i sprawdz na miejscu.
Niestety sklep internetowy
A przypadkiem nie założyłeś jakiegoś gównianego filtra? Ja mam ale bez filtra i ostrzenie jedno punktowe i śmiga jak by chciał pokazać że on jest z USA![]()
Pozdrawiam
mały42
Pozdrawiam mały42
Ja mialem niedawno taka przygodę, ze brat bawił sie aparatem i zamienił wybieranie ostrości na automatyczne i no i aparat ostrzył jak mu sie podobało. Zanim skapowałem o co chodzi to przeżyłem chwilę paniki, bo żadne zdjęcie nie było ostre, tzn. ostrość była tylko nie w tym miejscu w którym powinna. Co prawda piszesz, że z kitem jest ok, ale spróbuj sprawdzić. W menu to to są takie trzy prostokąty w nawiasie, jak masz auto to wyłącz.
Zadzwon do nich, powiedz, w czym problem, na pewno wymienią. Takie rzeczy to u olka rzadkoscZamieszczone przez BBartek
![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Nie, nic z tych rzeczy, mam ustawiony środkowy punkt, (choć już sprawdzałem pozostałe), a filtrów nie posiadam. Z tego, co widzę, to nawet w wizjerze widać lekkie niedoostrzenie. Przy ręcznym ustawianiu na podglądzie oczywiście można ustawić dokładnie. Na 3m ostrzy dalej o ok. 15cm a myli się zawsze.
Ewidentnie kwalifikuje się do wymiany. Nie słyszałem do tej pory o takim przypadku w szkłach Zuiko. Masz chłopie po prostu pecha.
Czarny aparat z gorszego systemu
Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959
hm - nieciekawa sprawa. Mam nadzieję, że okaże się , iż jest to jeden trefny egzemplarz, a nie jak w przypadku 12-60 cała seria. Cały czas stoję przed dylematem 14-54 czy 12-60. Człowiek sę oczyta a później bo się pójsć do sklepu![]()