Jedno nieostre zdjęcie to pomyłka. Dziesięć nieostrych zdjęć to eksperyment. Sto nieostrych zdjęć to styl
pozdrawiam Wojtek
Wiesz co, problem z pierwszymi fotkami jest taki, ze tam jest tylko palacy sie samochod. Trudno sie domyslic, o co wlasciwie chodzi. Nie ma akcji, a w koncu to pokazy strazy pozarnej. Nie ma tam strazakow. Dlatego ostatnia seria jest najlepsza, bo ukazuje strazakow w akcji, sceny sa bardziej dynamiczne. Trzeba bylo jeszcze pokombinowac z kadrami, bo wszystkie sa z perspektywy normalnego czlowieka, przez co sa statyczne. Jakies drobne pochylenie kadru itp. znacznie poprawiloby dynamike sytuacji przedstawionych na zdjeciach.
Pzdr
Hih - na pewno nie masz jeszcze jednej serii?
Co seria to lepsza, więc z chęcią zobaczyłbym kolejną![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Zgadzam się z Sucharem.
Trochę bym jeszcze pozmieniał kolejność: 1,3,2 reszta bez zmian. Może nawet 1 bym wyrzucił.
Na 5 przeszkadzają mi obcięte nogi strażaków i ten gość z aparatem po lewej. I brakuje mi takiej fotki kończącej serię, np. co zostało z tego wozu po całej akcji
No i o to chodziło. Dzięki za komentarze jak coś wygrzebie to wrzucę. Co do 5 to byłem pewien, że wstawiłem bez gościa i z nogami a tu takie zaskoczenie.
Pozdrawiam
Jedno nieostre zdjęcie to pomyłka. Dziesięć nieostrych zdjęć to eksperyment. Sto nieostrych zdjęć to styl
pozdrawiam Wojtek
pozdrawiam Wojtek
IMO bardzo ciekawy reportazyk. Oceniam go jako calosc, bo na temat poszczegolnych zdjec nie bardzo mi sie chce pisacW niektorych zdjeciach widac dynamizm ujecia tematu. Trzymaj tak dalej.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności" - A. Einstein
"Wojna to pokój. Wolność to niewola. Ignorancja to siła." - G. Orwell
Jak patrze na te ostatnie to mam wrażenie jakby ci szerszego kąta brakowało:
9- obcięta prawa strona
10- obcięta lewa strona
11- obie obcięte, w ogóle to tą bym wyrzucił zupełnie
12- gdyby nie ludzie to byłoby OK
Zaznaczam, że nie jestem specjalistą od reportażu ale może przydadzą ci się moje 3 grosze.