Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: OLYCAP

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    kurcze mi by sie przydalo cos takiego ale na tuleje bo oryginalny dekielek jest beznadziejny no i ciagle mi sie gdzis gubi :/
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar Arras
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    heee... ciekawe, ciekawe...

re. Jeronimo... a przecież można uwiązać dekielek na lince i gubić się nie będzie... potrzebne tylko wiertełko /1.5mm.
    C750&C720 + cla4/UV/sva-20/sm128/xD256 + wyzwalacz do C720/C725 + zasilacz

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    to wcale nie takie proste...

zobacz jaki ten dekielek badziewny

nie dosc ze krzywy to jeszcze nie ma sie zbytnio gdzie sie w wiercic... no chyba ze centralnie puszcze sznureczek w srodku :P
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Są takie sznurecki do dekielków, w których mocowanie jest przeklejane do dekielka. Miałem tak w starym aparacie przez wiele lat i było ok, a dzisiaj nabyłem w MM (12,99 ) w celu użycia do zestawu ochronnego od C-7xx.

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    13zl za sznureczek... eh masakra
    to ja juz chyba na upartego opkleje jakims glutem i sam sobie wszystko zrobie :P

Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Też mam taki dekielek z tipa. Swój przerobiłem tak: uciąłem uszko z krętlika wędkarskiego (starcza na dw a dekielki ) wywierciłem malutką dziurkę (wiertło 1mm), wkleiłem na poxipol. Sznureczek pasuje od oryginalnego dekielka z 5050. A w tym co jest na zdjęciu z tipa to jest akurat gdzie się wwiercić - mój ojciec do swojego kupił trochę wcześniej dekielek i był dużo gorszy do przerobienia. W obydwu przypadkach udało się zrobić w ciągu 10 min całą operację.
    pozdrawiam
    Michał L.

Awatar k2
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    to wcale nie takie proste...

zobacz jaki ten dekielek badziewny

nie dosc ze krzywy to jeszcze nie ma sie zbytnio gdzie sie w wiercic... no chyba ze centralnie puszcze sznureczek w srodku :P
    no nie przesadzaj nie jest taki zły...
    Olympsy C-750|tuleja 52mm|Hoya UV g-series 52mm|Hoya Polar-Standard 52mm|Fish-Eye 0.42x|Xd Olympus 128|pilot|

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    no na zdjeciu wyglada spox :P

| OlyJedi Awatar Arras
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Jero... mam identyczny... i wykorzystałem linkę od fabrycznego dekielka... udało się przewiercić dziurkę ... a oto dowód:

C750&C720 + cla4/UV/sva-20/sm128/xD256 + wyzwalacz do C720/C725 + zasilacz

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów