Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 152

Wątek: Wątki oceny zdjęć. Czy to ma sens?

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Odp: Wątki oceny zdjęć. Czy to ma sens?

Rzucam pomysł - spisane zasady savoir vivre w wątkach autorskich.
    Na przykład - domyślnie jeżeli ktoś wystawia zdjęcie zgadza się na ocenianie przez innych. Umieszczeniem tekstu typu "Pokażcie jak można to zrobić inaczej/lepiej" wyraża zgodę na grzebanie, zdaniem typu "Napiszcie proszę jak można to poprawić/zrobić inaczej/lepiej" nie wyraża zgody na grzebanie a jedynie na uwagi. Pomysłu na "skończoność dzieła" nie rozumiem i komentować nie będe.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Brutusy.............
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    Napisz : odejmij żółtego....

---------- Post dodany o 00:05 ---------- Poprzedni post był o 00:02 ----------

A tak w ogóle zależy kto ocenia i kogo.... Zdażyło się nieraz , że paru specjalistów pastwiło sie nad fotkami wystawiaczy....a gdy próbowałem oglądnąć ich prace okazało się , że nie wystawili żadnych....
    Witam !

Ludzie oceniaja ogladane filmy a przeciez duza wiekszosc z nich nie sa rezyserami ani krytykami filmowymi.

Tak samo osoby ktore oceniaja zdjecia wcale nie musza byc fotografami z duzym dorobkiem artystycznym, niekoniecznie musza
    nawet posiadac aparat fotograficzny.

Nie uznaje nagminnie powtarzanego sloganu "skonczonego dziela".

Kazda fota to osobne przedstawienie a kazde przedstawienie mozna modyfikowac i
    nie ma pewnosci, ze to co bylo prezentowane w wersji 0 bylo najlepsza tego wersja.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 23.05.12 o 09:33
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Pomysłu na "skończoność dzieła" nie rozumiem i komentować nie będe.
    Bo to tak jak nie tak.Co pan powie,nadzerka?A obiecal,ze nie ugryzie.Toz to skonczony pacan.Jak zyc z nim panie dochtorze,jak zyc

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar tropic
    Mieszka w
    Centrum wszechświata - Chorzów - Silesia
    Siła reputacji
    279
    Moja galeria

MILI MOI FORUMOWICZE !!! Każdy z Was ma rację i jej nie ma.....dzięki temu że nasze zdania są różne, to forum żyje i kwitnie !!!!! A każde z nas jest szczęśliwe że ma tylu znajomych/przyjaciół. Mr. T dobrze że poruszyłeś ten temat,a wszyscy przedmówcy, że odnieśli się do niego mniej lub bardziej na serio....
    Dzięki bardzo !!!Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty Thomasso.
    AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.
    Nie podoba mi się bo chociaż są emocje, to za żółte. Lepiej (MZ) by wyglądało czarno- białe i co mam napisać?
    Nie helmuth, masz powiedzieć: spadaj, w taki sposób, żeby delikwent z radością na twarzy, zaczął pakować walizki w nadziei
    na fantastyczną podróż.
    Dyplomacja chłopie! Dyplomacja!

---------- Post dodany o 11:33 ---------- Poprzedni post był o 11:30 ----------

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Rzucam pomysł - spisane zasady savoir vivre w wątkach autorskich.
    Na przykład - domyślnie jeżeli ktoś wystawia zdjęcie zgadza się na ocenianie przez innych. Umieszczeniem tekstu typu "Pokażcie jak można to zrobić inaczej/lepiej" wyraża zgodę na grzebanie, zdaniem typu "Napiszcie proszę jak można to poprawić/zrobić inaczej/lepiej" nie wyraża zgody na grzebanie a jedynie na uwagi. Pomysłu na "skończoność dzieła" nie rozumiem i komentować nie będe.
    Myśl zacna i gwarantująca spokój i ukojenie na forumie.

---------- Post dodany o 11:40 ---------- Poprzedni post był o 11:33 ----------

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Bo to tak jak nie tak.Co pan powie,nadzerka?A obiecal,ze nie ugryzie.Toz to skonczony pacan.Jak zyc z nim panie dochtorze,jak zyc
    Właśnie, jak???
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    A ja się nie zgadzam i co mi zrobicie...!?
    Nic, pod warunkiem, że napiszesz to w stopce
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A obiecal,ze nie ugryzie.Toz to skonczony pacan.Jak zyc z nim panie dochtorze,jak zyc
    Dobrze karmić to nie będzie gryzł byle czego
    Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    ... masz powiedzieć: spadaj, w taki sposób, żeby delikwent z radością na twarzy, zaczął pakować walizki w nadziei
    na fantastyczną podróż.
    Oczywiście przekonany o tym, że sam wpadł na pomysł tej podróży
    Ostatnio edytowane przez helmuth ; 23.05.12 o 12:04
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    /../
    Oczywiście przekonany o tym, że sam wpadł na pomysł tej podróży
    Otóż to właśnie! Tak czy tak, są użyszkodnicy(my i niemy*) wrażliwe na punkcie swychprac.

*niema to taka co sama nic nie gada, ino cudzymi usty sobaczy.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Otóż to właśnie! Tak czy tak, są użyszkodnicy(my i niemy*) wrażliwe na punkcie swychprac.

*niema to taka co sama nic nie gada, ino cudzymi usty sobaczy.
    Wracając do tematu wątku:
    Dyskutować jest zawsze sens, szanować poglądy i odczucia innych współuzytkownilków również.

Mój pogląd wyrażałem już wielokrotnie: Mnie nie przeszkadza, że ktoś sie wypowiada , zwraca mi uwagę , czy wprost krytykuje , popełnione prze mnie "dzieło". rozumiem ,też , że czasem łatwiej pokazać na przykładzie jak opisywać np dodałbym 15%saturacji , a ująłbym....

Mój wątek niech na ten przykład pozostanie miejscem luźnej rozmowy o mojej fotografii, ilustrowanej przykładami i swobodną interpretację wklejanego tam obrazu.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Wracając do tematu wątku:
    Dyskutować jest zawsze sens, szanować poglądy i odczucia innych współuzytkownilków również.

Mój pogląd wyrażałem już wielokrotnie: Mnie nie przeszkadza, że ktoś sie wypowiada , zwraca mi uwagę , czy wprost krytykuje , popełnione prze mnie "dzieło". rozumiem ,też , że czasem łatwiej pokazać na przykładzie jak opisywać np dodałbym 15%saturacji , a ująłbym....

Mój wątek niech na ten przykład pozostanie miejscem luźnej rozmowy o mojej fotografii, ilustrowanej przykładami i swobodną interpretację wklejanego tam obrazu.
    Widzisz.Ty uwazasz,ze ma to sens.Ja tez tak uwazam.Jednak sa osoby,ktore w ciagu trzech lat rozumy wszystkie pozjadaly.Dwa trzy lata im wystarczy zeby wszystko ogarnac zrozumiec i tworza dziela skonczone lub nie.
    Sa tacy ktorym napiszesz,ze czerwono sine,nieostre,balagan w tle,kompozycyjnie lezy.Kazdy kto patrzy na takie dzielo ma bardzo podobne zdanie.Jednak dzielotworca z czasem Ci odpsuje,ze wlasnie marzeniem jego bylo zrobic to w takiej purpurowo biskupiej tonacji,z lekka mgielka dodajacej tajemniczosci w kadrze a niespokojny i zaakcentowany bokech w tle i jego porozrzucane detale dodaja tego wlasnie uroku ktory zamierzal z taka trudnoscia osiagnac.W takich watkach,i z takimi dzielami naprawde nie warto sie wypowiadac.Rozumiem natomiast jesli dzielotworca wstawiajac takowe dzielo sam od razu zaznaczy,ze takie detale i odchylenia zostawil,pokazal i efekt to zamierzony,ale nie jako odpowiedz na wskazanie uchybienia.
    Chociaz najbardziej lubie czytac komenty typu-Och jaka sliczna "modelka"a o fotce ani slowa.A dzielotworca z promieniujacym zychwytem odpowiada och -dziekuje,dziekuje