E-30 + ZD12-60SWD + ZD50-200SWD + ZD50 + Metz 48 AF-1
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
zd 50...pod każdym względem, no chyba ze dzieci sa za szybkie na stałke![]()
E-M1 i cała reszta wszystkiego czego potrzebuje!
zapraszam:
http://forum.olympusclub.pl/threads/...e-tylko-patrze
Tak jak piszecie to tez bym wolal 12-60 SWD ale to troche za drogie szklo jsk na moja kieszen wiec chyba poczekam jeszcze troche i dozbieram pare zl. Dziekuje za pomoc
Kiedyś miałem ten sam problem co ty pablopicasso. U mnie skończyło się tak :
za cenę nowego ZD 50 kupiłem:
używane 14-54 II jako szkło uniwersalne również do fotografowania dzieci (1200 PLN)
a do portretów OM 50 f1.8 - ostrzenie ręczne ale przy portrecie śpieszyć się nie musisz bo nikt cię nie goni (150 +50 przejściówka).
Oczywiście do ręcznego ostrzenia trzeba się przyzwyczaić bo E520 ma kieski wizjer ale można też używać LV.
Ja jestem bardzo zadowolony z tego zestawu i naprawdę polecam.
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard
Bierz ZD 50 f/2. Jak masz kita, to ten 14-54 II az takiego skoku nie da, czy to o ostrosc, czy szybkosc (jak masz E-5xx).
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Ja bym się nie bawił z półśrodki, tylko kupił E-PM1 i m.ZD 45 f/1,8. Będzie szybciej i lepiej jakościowo, niż cokolwiek podpięte do E-520, a cenowo wyjdzie mniej więcej tyle, ile wołają za samą Sigmę 50 f/1,4. Niestety, ale czas już wyskakiwać z E-Systemu, jeśli myśli się o dalszym rozwoju...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb