Tak, można się porywać.
E-1 plus 14-54 plus FL50 - jak najbardziej
E330 plus 14-54 plus FL50 - też, jedynie trzeba sprawdzić jak w E330 wygląda szybkość zapisu fotek na kratę, w E300 miałem tak, że nie można było zrobić szybko zdjęcia po zdjęciu, bo trwał zapis - w E-1 tego nie ma.
Ograniczeniem mogą być ciemne kościoły.
Fotki z lampą musisz robić w trybie M, bo w innym, automatycznym, wyjdą ci takie jajka jakie właśnie uzyskałeś w swoich fotkach w kościele (niedoświetlone). W fotkach z wesela ustawiłeś tryb M i od razu jest lepiej.
Jak ustawić tryb M? Przy tak statycznych zdjęciach jak w kościele (czy urzędzie SC) wystarczy 1/30 sek (ruch zamrozi lampa). Przysłonę w 14-54 ustaw na f=4, ISO ustaw tak aby w zastanym świetle drugi plan nie wychodził zbyt ciemny, zazwyczaj wystarcza ISO=400. Lampę ustaw w tryb auto TTL.
Do lampy dokup tzw bracket i kabelek TTL do połączenia z body. Palnik 75 stopni w górę i tzw. kartonik za błyśnikiem (ja tak robię nawet w kościele co ma sufit na 30 metrach). FL50 ma dużą moc, więc błyśnie wystarczająco, co najwyżej trzeba mieć na zapas komplet dodatkowych akumulatorów (jak zauważysz, że lampa się dłużej ładuje).
I jeszcze jedna uwaga odnośnie barwy światła zastanego - jeśli jest dużo żarówek i świetlówek, to na lampę załóż pomarańczowy/bursztynowy filtr, albo zaopatrz się Adobe LR4 do obróbki (gradientowa i lokalna zmiana WB).
PS
Ostatnio robiłem ślub LX5 z FL50 vs. E-3/14-54/FL50 - odbitki A4 do odróżnienia jedynie po rozkładzie GO.
W powiększeniach 1:1 na monitorze oczywiście widać różnice jakościowe.
Jedyna wada używania LX5 jest tak, że gawiedź weselna z lustrzankami nie czuje respektu i się za dużo wychyla, jak miałem rezerwowe body z nałożonym 35-100 to skutecznie powstrzymywało ich z wyciąganiem swoich lustrzanek z toreb i plecaków
PPS
Jeśli chodzi o pracę z lampą, to bardzo podobają mi się efekty z NEX i lampy na wprost. Naprawdę bardzo dobrze dobierany jest balans doświetlenia pierwszego i drugiego planu. Widać Sony dopieściło minoltowskie ADI. Niestety piętą achillesową NEX'a (ja mam wersję 3) jest słaby AF - stosunkowo dużo pomyłek.