No wiedzialem, ze bedzie fajnie.. Czipsy - krunch, krunch!Mniam :P
T.
No wiedzialem, ze bedzie fajnie.. Czipsy - krunch, krunch!Mniam :P
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Plastyka?
wielkosc matrycy, rodzaj matrycy, szklo, GO, ogniskowa etc... odpowiednia kombinacja daje odpowiednia plastyke, nie mylic li wylacznie z go lub bokehem..
np ltd77 pentaxa w polaczeniu z kolorami ccd lub analogowym kodakiem dawal porzadna fange w nos jesli chodzi o plastyke ale w momencie gdy inni nie widza roznicy miedzy obrazem z 77 a 70da, to praktycznie debatowanie nie ma sensu,
to tak jak ktos nie slyszy roznicy w dzwieku miedzy torem typowo tranzystorowym, a zwykla lampa, kablem miedzianym a srebrem, jedni nazwani audiofilami, a drudzy pukaja sie znaczaco w czolo....
temat rzeka ale do sensownego dyskutowania, obstawiam, ze zawsze znajdzie sie jakis polglowek, ktory go szybko zakonczy
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Temat jest prosty i po co ględzenie?
Jeżeli kadr daje wrażenie trójwymiarowości, głębi, oddziela pierwszy plan od drugiego i tła, to jest zdjęcie plastyczne.
Fota pozbawiona głębi, perspektywy, etc. staje się płaska i bez wyrazu.
Czy to jakiś problem?
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
MZ plastyka obrazu to nic innego jak uwidocznienie na nim przestrzeni,glebi,pokazanie tego trzeciego wymiaru przy pomocy budowy kadru,ustawienia swiatel,lub zarejestrowanie tego zastanego jak i umiejetnosc jego zobaczenia.Tego chyba nie mozna sie nauczyc,to raczej wrodzone jest.Tak jak pamiec do zapachu,koloru....
Aaaa i zeby nie zaczynac wojenek.To ktory daje lepsza plastyke Canon czy Nikon,a moze Sony![]()
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 7.05.12 o 18:31
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Mirek, no wiesz?
Olympus przeciez...
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Janeczek, no ... .
No.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Wielkość matrycy i rodzaj matrycy...to już napisał Janeczek, ja dodam, że napięcie i pojemność aku w aparacie i napięcie zasilania matrycy.
Najlepiej jak są takie jak ma Nikon, czarny, duży i ciężki.
Nie psujcie wątku tym tą pseudotechniczną gadką.
Thomasso... Czipsy robią chrup,chrup![]()