Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 51314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 168

Wątek: Plastyka obrazu

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Odp: Plastyka obrazu

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Były robione blind testy, np. słuchanie muzyki na drogim kablu oraz na wygiętym wieszaku na ubrania, audiofile na nim polegli.
    Są też ufundowane nagrody za przejście blind testów, ale nikt się nie zgłasza.
    Nie tam zebym ten tego cos, ale skoro jestesmy na forum fotograficznym, w dziale fotograficznym to nie mieszalbym dwoch roznych systemow percepcji.
    Watek dzwieku mozna pociagnac zapewne w innym dziale tegoz zacnego forum, badz na forum stricte do tego przeznaczonego (i nie mam na mysli tutaj elektroda peel).

p.s. Jak ktos nie slyszy roznicy pomiedzy roznymi profilami brzmienia, to go nie upowaznia by zaraz dyskredytowac ludzi, ktorzy cos tam jednak slysza, albo im sie wydaje ze slysza - kazdy ma jakies hobby i niech tak zostanie
    I to, ze komus zal tylek sciska bo sobie nie moze pozwolic kupic kabelka po 1kpln od metra to juz jego problem, ale niech nie pietnuje takich co sie bawia tym...

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 9.05.12 o 14:30
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Nie tam zebym ten tego cos, ale skoro jestesmy na forum fotograficznym, w dziale fotograficznym to nie mieszalbym dwoch roznych systemow percepcji.
    Watek dzwieku mozna pociagnac zapewne w innym dziale tegoz zacnego forum, badz na forum stricte do tego przeznaczonego (i nie mam na mysli tutaj elektroda peel).

p.s. Jak ktos nie slyszy roznicy pomiedzy roznymi profilami brzmienia, to go nie upowaznia by zaraz dyskredytowac ludzi, ktorzy cos tam jednak slysza, albo im sie wydaje ze slysza - kazdy ma jakies hobby i niech tak zostanie
    I to, ze komus zal tylek sciska bo sobie nie moze pozwolic kupic kabelka po 1kpln od metra to juz jego problem, ale niech nie pietnuje takich co sie bawia tym...

pozdro
    ... kabelkiem
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Żeby trochę zamotać - na moich krajobrazach te z 50-200 są wspaniałe plastyczne, zwłaszcza robione pod światło o poranku,i te z 12-60 nie mają tej urody ( przy ogniskowych 50-60 mm ) i na pewno nie ma na nich nic co zależy od matrycy - to same E-30, a wcześniej E-520, w przypadku EPL-1 różnica jest jakby mniejsza , na niekorzyść tego ostatniego.
    To jeszcze nic. W moim przypadku przed zrobieniem zdjęcia krajobraz ma niesamowitą plastykę, a po zrobieniu zdjęcia nie ma jej w ogóle...

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    To jeszcze nic. W moim przypadku przed zrobieniem zdjęcia krajobraz ma niesamowitą plastykę, a po zrobieniu zdjęcia nie ma jej w ogóle...
    W moim odczuciu ten z 50-200 tę plastykę ma po rejestracji.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

dzarro,

widzisz musisz szpej zmienic albo dopalacz wziac, wtedy znowu bedzie pieeknieeee

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    dzarro,

widzisz musisz szpej zmienic albo dopalacz wziac, wtedy znowu bedzie pieeknieeee

pozdrowionka
    Myślisz, że jak dopalę lampą będzie OK? Ale to musi być jakiś model do FF chyba. Na puszkę FF mnie nie stać, ale lampa chyba styknie - w końcu najważniejsze jest światło...

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Jak las, to metahalogenami musisz pierdyknac inaczej nie dopalisz za chiny i plastyka i tak siadzie, a FF, to stara technologia, magneciaki podobno juz dawno nieaktualne

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar lukasz78
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

pozdro
    To nie kwestia żalu ściskającego zwieracze.
    Sam mam wtyczki bananowe platerowane złotem, wpięte w Tannoye około 12 lat temu i nie poprawiane od tamtej pory ale nie twierdzę, że ma to wpływ na dzwięk.
    Ot taki kaprys.

Prąd nie jest głupi i wie że jak płynie kablem za 1tys za metr to nieznane ludzkości parametry osiągną kosmicznie doskonałe wartości.
    A sprzęt i tak zagra na tyle dobrze na ile pozwoli najsłabszy element. Dlatego gramofonowa płyta musi być dociśnięta mahoniowym klockiem za 1000$ a bezpieczniki w domu musza mieć styki pokryte 24K złotem.

darkelf
    Gość

pozdro
    Właśnie dlatego porównałem onanistów sprzętowych do audiofili - mają ten sam problem.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Widzę, że nie wszystkim wystarczył wątek o perspektywie...