Słyszą, czy tylko im się wydaje że słyszą? Raczej to drugie jeśli poczytać dalej
Normalni ludzie słuchają głośników (lub słuchawek), tylko audiofile słuchają kabli.
Jakie zjawisko? Czy opsane prez Saboora i Mirka?
Czy tego ,opisanego przez Ciebie
Zdecydujcie, o czym chcecie dyskutować.
Przychylam się do do definicji Saboora i Mirka.
Twoja definicja, to prosta droga do onanizmu sprzętowego:
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
helmuth,
tak na prawde nie wiem czy slysza, musisz z nimi pogadac, zakladam, ze sie nie dogadacie...
roznica w torze odsluchowym, na ktory skladaja sie rozne komponenty tworzy dzwiek jako calosc...
ludzie raczej sluchaja muzyki....
dobra nie daje sie wciagnac, masz swoje zdanie RISPEKT!
mlodziezowo popukam sie w klatke, teraz w modzie
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ależ Wam tu wartko czas leci, wczoraj nie miałem czasu poczytać - dzisiaj 4 dodatkowe strony.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Są więc dwa problemy:
1) istnienie bądź też nie plastyki obrazu
2) ew wpływ wielkości matrycy na ową plastykę
Ad. 1
Czy plastyczny to znaczy:
- przyciągający wzrok?
- z rozmytym tłem
- inne...
Ad. 2
Czy kompaktem można zrobić plastyczne zdjęcie?
Czy średni lub duży format z definicji miażdży mniejszych braci?
Plastyka w rozumieniu uroda kadru, przestrzenne pokazanie kadru na płaskim obrazie istnieje. to rzecz oczywista. Z mego doświadczenia im bardziej szklane szkło tym łatwiej jest to zobrazować. Filtry szklane , znakomitej jakości, tez pomagają.
reszta to umiejętności fotografa.
Co do średniej klatki - patrzyłeś kiedyś na matówkę Mamyji, (nawet na matówkę Łomo), to co tam widać w terenie , mieście to dla mnie obrazek plastyczny.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro