Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Jaki statyw XZ1

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Odp: Jaki statyw XZ1

Posiadam Sirui T-005 i jestem zadowolony - świetny statyw dla bezlusterkowców. Bez wyciągnietej kolumny trzymał pewnie lustro K-7 z Sigmą 17-70 lub 10-20 a przy wyciągnietej wolałem już użyć pilota do wyzwalania migawki (wszystkie zdjęcia wyszły nieporuszone).
    Małym minusem jest głowica która nie chodzi płynnie i szybkozłączka wykonana tylko z jednego kawałka metalu (nalepiłem na nią taśmę izolacyjną aby aparat lepiej się trzymał po dokręceniu).
    Bardzo podoba mi się waga, poręczność po złożeniu i możliwość różnych ustawień. Poleciał też ze mną bez problemu w bagażu podręcznym w samolocie
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Małym minusem jest głowica która nie chodzi płynnie i szybkozłączka wykonana tylko z jednego kawałka metalu (nalepiłem na nią taśmę izolacyjną aby aparat lepiej się trzymał po dokręceniu).
    Bardzo podoba mi się waga, poręczność po złożeniu i możliwość różnych ustawień. Poleciał też ze mną bez problemu w bagażu podręcznym w samolocie
    polecam dokleić do szybkozłączki okleiny do nóżek krzeseł i stołów, u mnie się to sprawdza
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dao Zobacz posta
    polecam dokleić do szybkozłączki okleiny do nóżek krzeseł i stołów, u mnie się to sprawdza
    Takie filcowe? nie są za grube?
    Sam myślałem o nalepieniu korka z podkładki pod kubek ale notorycznie brakuje mi ostatnio czasu.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar Blacker
    Mieszka w
    Świdnica
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Czy to w takim razie to nie problem? Nie lepiej kupić inny statyw bez takich kombinacji z podkładkami??
    Xz 1

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    67
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Blacker Zobacz posta
    Czy to w takim razie to nie problem? Nie lepiej kupić inny statyw bez takich kombinacji z podkładkami??
    Bez kombinacji, zobacz ten model. Używam z Penem E-PL3 http://www.ceneo.pl/105728;0280-0.htm
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Takie filcowe? nie są za grube?
    Sam myślałem o nalepieniu korka z podkładki pod kubek ale notorycznie brakuje mi ostatnio czasu.
    są idealne, po pierwsze są miękkie i pod uciskiem nieco się spłaszczają, po drugie są tanie i jak się często korzysta, to żaden to problem wymienić z dwóch podkładek ścina się boki, tak by powstał pasek, przykleja po dwóch stronach szybkozłączki i gotowe. Całą operacja trwa 20 sekund, więc nie jest to w żaden sposób kłopotliwe.

Na pierwszym zdjęciu widać jak to wygląda z założonym aparatem, pomimo mocnego dokręcenia śruby jest prześwit i nie ma możliwości porysowania aparatu. Jednocześnie jest to stabilne połączenie, które nie powoduje luzowania się szybkozłączki. Drugie zdjęcie jest poglądowe jak wygląda statyw po złożeniu, to pomarańczowe to wkład z toreb Naneu, wysokość ok 25 cm, też fajny patent na noszenie sprzętu foto w plecakach, walizkach czy też takich torbach 'codziennych' jak na zdjęciu.

że jakby coś - to nic

RX100 || blog

| OlyJedi Awatar Blacker
    Mieszka w
    Świdnica
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Nie dawno sobie w/w model zakupilem. Jestem z niego bardzo zadowolony polecam.
    Xz 1