Jaki najlepiej kupić statyw do XZ1?? (oczywiście za rozsądną cenę)
Jaki najlepiej kupić statyw do XZ1?? (oczywiście za rozsądną cenę)
Xz 1
do 300zł, wysokość..., wydaje mi sie, że będzie dobra na ok. 150 cm. Co do głowicy, to nie mam pojęcia o co chodzi![]()
Xz 1
jak do 300zł to mogę polecić Sirui T-005. Mam takowy do micro i sprawdza się znakomicie. Po złożeniu ma jakieś 31 centymetrów, wchodzi do niewielkiej torby, waży mniej niż kilogram. Ma tylko jedną wadę, maks. wysokość to ~130cm.
Jest kilka typów głowic: najpopularniejsze to kulowe i 3d/2d. Takie spotkasz w tanich statywach, rzecz jasna głowicę możesz potem zmienić na inną jeśli tylko statyw przewiduje taką możliwość.
Polecam Hama Traveller Pro, jeszcze niedawno widzialem w Saturnie za 160zl w tej cenie bezkonkurencyjny z dobra glowica kulowa, odwrotnym mocowaniem, wysokosc jakies 165cm, mam uzywam od 2 lat i nic, polecam
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Mam jedno ale do tego statywu..., widzę tam haczyk do powieszenia obciążenia... Czy bez niego jest zagrożenie przewrócenia się przy lekkim wiaterku??
Statyw mam przyczepiony do plecaka jak gdzieś się wybieram, dlatego też wolę się ograniczyć do samego statywu.
Xz 1
Dla poszukujących małego, taniego statywu kieszonkowego typu gorilla.
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_26638.htm
Ostatnio edytowane przez henry1 ; 7.05.12 o 20:02
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Bardzo fajny, ale ciekawe jaką ma jakość. Też myślałem o zakupie takiego małego.
Xz 1
Blacker,
nie zdarzylo mi sie, zeby sie obalil, a nie raz pena czy nawet dp1s na nim wieszalem, dosc sztywny i solidny statyw, jak za te kase, to brac
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
dobrze się formuje, czy jak się go odegnie to już się nie odwracalnie deformuje ?
Xz 1