Fajna seria.
Albo mi się zadje, albo 715-tka najlepiej prezentuje się bez odwracania kanałów.
Tonacja brązowo-żółte niebo/szaro-biała roślinność daje świetny efekt.
Działaj dalej panie Jack!
Fajna seria.
Albo mi się zadje, albo 715-tka najlepiej prezentuje się bez odwracania kanałów.
Tonacja brązowo-żółte niebo/szaro-biała roślinność daje świetny efekt.
Działaj dalej panie Jack!
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
A cała frajda polega na tym, że nikt nie wie, jaka jest kolorystyka tego, co "widzi" przerobiony aparat. Zatem dostaję materiał, który pozwala na "jechanie po bandzie", bez żadnych konsekwencji, np. tu, wbrew pozorom, nie domalowałem żadnej plamy barwnej::
Osz kurteczka!Ale fajne!!!
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Saboor - tak w ramach inspiracji: niektóre kolory są tak mało widoczne, że bardzo trudno "wyciągnąć" jest drogą, po prostu, podniesienia nasycenia. W przypadku tego zdjęcia, operacje w ramach "nasycania" robiłem po przerzuceniu wpierw zdjęcia na negatyw. Skutek powiększenia nasycenia jest wtedy dużo silniejszy (już po powrocie do pozytywu).
A to takie przydrożne:
Dzisiejszy wypad za miasto:
Podobają mi się zdjęcia wykonane tą techniką, a z uwag to moim zdaniem za mocno kompresujesz zdjęcia. Straciły przez to na jakości.
Przy dłuższym boku 1200pix to raczej coś około 500KB (lub więcej) wskazane.