Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Sonnar 2,8/200 MC Carl Zeiss Jena

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: Sonnar 2,8/200 MC Carl Zeiss Jena

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Potwierdzaja to co na opacznych, powyzej 250mm to szalu ni ma.
    Nie ma co dorabiac ideologi o praktyce i innych voodoo, 70-300 fajne szklo, ale bez przesady z tym wychwalaniem...

podro
    I zupełnie się nie umywa do ileżtowięcejkosztującego prawdziwego wymiatacza systemowego 90-250. Z tym , że wagą i gabarytem ten drugi będzie przypominać słynny w wątkach ptasim i lotniczym zestaw Rotoczola.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 30.04.12 o 16:35
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Potwierdzaja to co na opacznych, powyzej 250mm to szalu ni ma.
    Nie ma co dorabiac ideologi o praktyce i innych voodoo, 70-300 fajne szklo, ale bez przesady z tym wychwalaniem...

podro
    Ponizej tez toto nie szaleje.Ale powiedzmy sobie szczerze,ze to typowo amatorskie szkielko.Do amatorskich foteczek jest bardzo dobre.Czy ptaszka z daleka czy wiezyczke z kosciolka do albumu rodzinnego na pamiatke wystarczy w zupelnosci.Napewno lepsze jest od jakichs przez przelotki analogow mocowanych,bo i automatyke przenosi i wygoda wieksza.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    I zupełnie się nie umywa do ileżtowięcejkosztującego prawdziwego wymiatacza systemowego 90-250. Z tym , że wagą i gabarytem będzie przypominać słynny w wątkach ptasim i lotniczym zestaw Rotoczola.
    No coz w E-systemie i tym malym i tym duzym nie ma jakiejs specjalnej alternatywy dla ciemnych, takich sobie jakosciowo i tanich zoomow.
    Sa 150, 300 i rzeczone 90-250, tyle ze to nie te pieniadze i jak zauwazyles nie ta waga (chociaz dla zasiadek male to ma znaczenie, bo i tak jakis punkt podparcia zawsze jest)...
    Jest coprawda 50-200, ktory juz mozna uzywany w rozsadnej cenie dostac, do tego konwerter, ale to i tak ze trzy sztuki 70-300 w tej cenie mozna dostac.

pozdro

---------- Post dodany o 16:35 ---------- Poprzedni post był o 16:34 ----------

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Ponizej tez toto nie szaleje.Ale powiedzmy sobie szczerze,ze to typowo amatorskie szkielko.Do amatorskich foteczek jest bardzo dobre.Czy ptaszka z daleka czy wiezyczke z kosciolka do albumu rodzinnego na pamiatke wystarczy w zupelnosci.Napewno lepsze jest od jakichs przez przelotki analogow mocowanych,bo i automatyke przenosi i wygoda wieksza.
    Oczywiscie, ja ma byc rzezba z przelotkami czy watpliwej jakosci manualami jasnymi to bez dwoch zdan nie ma raczej konkurencji.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów