26 kojarzy mi się z zaawansowaną żółtaczką![]()
28- ostrzy się ptaki na "oko", ten ma najbardziej ostre piórka, a głowę poza ostrością...
29- przepalony ten zwierzak...
Każdy mówi, co sam wie.
26 kojarzy mi się z zaawansowaną żółtaczką![]()
28- ostrzy się ptaki na "oko", ten ma najbardziej ostre piórka, a głowę poza ostrością...
29- przepalony ten zwierzak...
Każdy mówi, co sam wie.
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Najostatniejsze focie...
Fatalnie!
Na 30 ostry tylko fragment kraty, główny temat za kratą, nieostry
na 31 krzywo, prześwietlone i kompletnie pojechał balans (a może to celowa zmiana kolorystyki)
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 3.07.09 o 18:03
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Marnie...
Widać głównie kratę, a nie motylka.Zresztą, nieostre.
A noc... ojJak miałaś ustawiony WB?
Rzadko kiedy oświetlenie uliczne jest jednolite i można je prawidłowo ustawić przed naciśnięciem migawki. Do lamp ulicznych bardzo trudno dopasować, fotki nocne lepiej wywoływać z RAWa. Jak mi światło wariuje, a tak jest najczęściej, to ustawiam na słoneczko, a potem grzebię w RAWie.
Korektę światła lamp (słońca o zachodzie np też ), robi się, przymykając przysłonę. Zamiast plamy wychodzi ładna gwiazdka.![]()
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
31 pewnie miało być celowe, ale zupełnie nie wyszło. Strasznie marnie to wygląda.
No teraz przynajmniej ktoś coś napisał konkretnego.
Przyznaję zdjęcia nie są w żadnym stopniu dobre.
To taki chwyt. Szczerze mówiąc.
Zdjęcie 031 naprawdę wygląda tak
Ostatnio edytowane przez Mart_uszka ; 3.07.09 o 16:58
Zdjęcie i tak nie jest dobre
Za długo naświetlałaś i światła przepalone. Nie ma co próbować, żeby było jasno- jest noc i to musi być widaćA balans jest coś nie w porządku- dlaczego trawa jest czerwona? Nie trzyma pionu ale to już pisałem
![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA