Spróbuj może tu np. : http://www.sendspace.pl/
Po wgraniu zdjęcia (RAW) skopiuj i wstaw adres do pliku
Spróbuj może tu np. : http://www.sendspace.pl/
Po wgraniu zdjęcia (RAW) skopiuj i wstaw adres do pliku
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Ja tu z nosem w obszernej pracy Anny Owczarz-Dadan a tu świetnie sobie widzę radzicie![]()
Dla zainteresowanych ogłaszam mały konkursik na PopraweczkęJeśli mogę oczywiście.
Nad nagrodą się zastanawiam![]()
Ja już "bawię się" / tudzież edytuję jakiś czas...
Jestem. Dlatego się udzielam
Popracowałem i ja nad Rawem koleżanki i bez "cudownego" suwakowania takie mnie udało się stworzyć dzieło.
Ciekawe która to będzie liga.
Bikerku Drogi!
W Twoim Edytorze jest zapewne narzedzie do wycięcia portretu ( wykropowania) z reszty tła. Jakbys był tam miły zechciej go użyć. Co ta dziewczyna takiego Ci zrobiła żebyś publikował pełny krajobraz zamiast ciasnego portretu, zazwyczaj pozostawia sie najbardziej istotny fragment kadru.
Uwaga druga. Poszukałbyś tamże narzędzia do zmniejszania jpeg-a - wstaw 1200X ok. 1000 pikseli z głębią 72dpi. To da Ci zdjęcie ok 500 Kb i mechanizm forum nie będzie niczego samodzielnie, beZ Twojej kontroli kompresował.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Co do tła to apz ma racje.
Płaczę jak siedzę w tym pokoju ... sufit - brązowy (drewniane kasetony), kominek - niedziałającopalący, jeszcze jakieś szklanki, mata na ścianie ... a nawet zegar z opóźnioną godziną ... o godzinę. Kadr. Najbardziejszy chyba był ten pierwszy.
Jestem. Dlatego się udzielam
No fakt Andrzejku mogłem wykadrować do portretu i zmniejszyć. Mój faul. Sorry![]()
Ok, każdy ma swoja obróbkę, wiec nie zdziwię się, jeśli sie Wam nie spodoba
RAW => Balans, Cienie, swiatła do przepalenia i odzyskanie. kontrast, czernie.
Obróbka... cóz, Lens correction => trochę clone stampa, krzywe, tu jasniej tam ciemnie, poźniej delikatny cross, selektywne wyostrzenie.
całość, łacznie z pisaniem zajeła mi moze z 5-10 minut? nie wiem. Gdyby usiąść, to mozna by z tego zdjęcia zrobić cos naprawde fajnego, chociaż wiadomo że samego kadru sie nie poprawi.