Martuszka
Mogłabyś na drugi raz ową biżuterię się pozbyć? Przy S07. efekt był taki zamierzony ? niestrość poleciała gdzieś.
Martuszka
Mogłabyś na drugi raz ową biżuterię się pozbyć? Przy S07. efekt był taki zamierzony ? niestrość poleciała gdzieś.
runner
Ostrość (tzn jej brak) trochę zamierzona ... Przytulona do szala to i fotografia taka miękka![]()
Jestem. Dlatego się udzielam
Nie jestem żadnym znawcą tematu (technik portretowania), ale na tym zdjeciu S07 nieostrość mnie razi i wcale nie pomyślałem że to miękkość.
Taka subiektywna uwaga.
Pozdrawiam, Andrzej.
E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42
Całkiem fajnie. Może i ja bym wolał S07 bardziej ostre ale skoro miało tak być to OK. Dwa pozostałe całkiem przyjemne. Możesz napisać z czego składa się Twoje domowe studio? (czysta ciekawość)
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard
Domowe studio - własnoręcznie zrobiony (nie tak bardzo własną ręką - bo zleciłam robotę) softbox (pudełko 100x40 oklejony od środka folią aluminiową jakieś dwie żarówki które były pod ręką i papier śniadaniowy), blenda z folii aluminiowej (ale pies pogryzł w czasie zdjęć), statyw też byłi wiatrak
![]()
Miejsca było tak malutko (pokój 3,4m x 4,7m) a do teł wykorzystałam zasłony, które znalazłam 10 min przed jej przyjściemCzerwoną i gołębią
![]()
Prezentuje kolejne
S09. S10. S11.
S11. S12. S13.
![]()
Ostatnio edytowane przez Mart_uszka ; 9.11.12 o 13:37
Jestem. Dlatego się udzielam
To super. Bardzo proste ale skuteczne. Najbardziej poda mi się S10 ale pobawił bym się z odstającymi włoskami. Reszta też super.
Ostatnio edytowane przez majeczek78 ; 10.11.12 o 09:05
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard
Lepiej nie łap ...
Podoba mi się S11 (z naszyjnikiem, bo są dwa S11), wrażenie jakby "dziewczyna ze świecą" - ciepłe i takie... przytulne (w najlepszym tego słowa znaczeniu).
pozdrawiam, Maciek (E-620+ E-PL6 + parę innych rzeczy)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
'Kochana Redakcjo, chcę grać jak Mozart. Jaki fortepian powinienem sobie kupić?'