Dla mnie najbardziej interesujące to 100 i 102. Tylko w ostatnim jakiś taki zielonkawy zafarb jest na twarzy (no chyba że to u mnie źle wyświetla).
Dla mnie najbardziej interesujące to 100 i 102. Tylko w ostatnim jakiś taki zielonkawy zafarb jest na twarzy (no chyba że to u mnie źle wyświetla).
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard
NIe widzę zielonego zafarbu ;/
Z racji weny sobotniego poranka i popołudnia, stworzyłam sobie ot tak domowe studyjko, materiałami które aktualnie posiadałam.
Oprócz klejącego pistoletu, który zakupiłam.
Efekt co prawda nie spełnia moich oczekiwań (model zmuszony wręcz do pozowania, ale pod dachem był jeszcze nadpobudliwy bokser - Chester)
Ale ćwiczenie, moje pierwsze kroki.. więc przedstawiam i proszę o konkretne komentarze dotyczące odbioru.
Numerki fotografii specjalne do zdjęć w pomieszczeniach![]()
S01.![]()
Jestem. Dlatego się udzielam
Setka - kapitalna, mz. Energetyczna.
Modelka z wielkim potencjałem.
Pozdrawiam, Andrzej.
E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42
Nie wiem czy lubisz jak światełko jest żółte , ale jako alternatywę masz możliwość w aparacie ustawienia własnego balansu bieli na białą kartkę. Potrzebujesz dodatkowego źródła światła, by zniwelować cześć głębokich cieni. Pewnie bez lamp błyskowych i blend się nie obejdzie.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Przy tych ostatnich zdjęciach miałam nie lada problem z samą osobą fotografowaną. Czasu nie wiele, oprócz wspomnianej żarówki (nawet papieru toaletowego nie było! ha ) w mieszkaniu nie było nic co mogłoby mi pomóc w doświetleniu ciemnych, zacienionych miejsc. Jutro zobaczę te fotografie na komputerze w pracy, choć nie powiem, mnie kolorki się podobają (na tym wyświetlaczu)
Dziękuje apz'cie, Amigo! i Tobie goldiesr.
Jednocześnie witam tych nowych zaglądaczy![]()
Jestem. Dlatego się udzielam
Jak na pierwsze zabawy jest znakomicie.Dodaj ze dwa trzy swiatla,procz tego z lewej gory i bedzie dobrze.Biala kartka,szara tak jak pisali poprzednicy,albo zabawa w programie.Twoj wybor.
Po zabawie z temperatura i czyms tam jeszcze to taka wersja bedzie tez dobra.Jak myslisz??Załącznik 72920Załącznik 72921Załącznik 72922
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Chciałaś szczerze, to masz: z faktu, że nie widzisz zieleni, albo nadmiaru żółci nie wyniki, że te zdjęcia są dobre, tylko, że nie umiesz patrzeć. Z jednej strony to naturalne, że początkujący nie dostrzegają błędów, ale z drugiej strony, to nie ciesz się z tego, tylko z tym walczŻółte ma na dodatek kompletnie przepalony kanał czerwony. Uważaj na to przy portretach. Przy tym świetle dużo nie zwojujesz, kup sobie żarówkę błyskową jeśli ma być tanio, jeśli ma być ciut mniej tanio, za to z wiekszymi mozliwościami, to zacznij od chińskiej lampy błyskowej.
Nr 100 bardzo fajny. Kadr może nie do końca zgodnie z regułami kompozycjiale właśnie dlatego jest to fajne.
Pozostała reszta (cała) taka sobie. Spadek formy? Zdecydowane zażółcenia i zazielenienia obrazu - mi się nie podoba. Czy to przypadek, czy celowe - NIE.
Modela na S01 spróbowałbym na czarno-biało.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.