OK, to ja zaczne od sakramentalnego: numeruj fotki pliz, dużo łatwiej się do nich odnosić
![]()
The question is: What is a Mahna Mahna?
masz rację, że się boisz.... Pracuj dalej nad kadrowaniem, kompozycją no i przede wszystki motywem zdjęcia... Oglądaj galerie i prace innych! Numeruj wystawione to po pierwsze, by było się do czego konkretnie odnieść. Ostatnie : dziewczynka - zdjęcie z pomysłem tylko z prawej za dużo, trzeba przyciąć. Orhidee odpuść, są piękne same w sobie, i wielką sztuką jest zrobić foto by było lepsze od oryginału. Szukaj ciekawych motywów i fascynacji.... Jedni focą robaczki , motylki inni dzieci a inni pejzaże na przykład.... Próbuj.....
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
bardzo dziekuję za pierwsze uwagi![]()
Poza numerowaniem zdjec zmniejszaj je tez jakins programem do obrobki fot. Chocby i darmowym GIMPem.
Tak do rozmiarow 1024x768 pikseli.
Co do samych zdjec.. poczatki sa trudne. Z tych zaprezentowanych jedynie ostatnie z sympatycznym dzieciakiem mi w miare pasuje.
Choc inaczej bym kadrowal. O tak:
![]()
Tomek
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Zdjęcia muszą mieć przede wszystkim sens, nie bardzo wiadomo co chciałaś na nich osiągnąć, co chciałas pokazać. Niektóre wydają sie mocno przerobione graficznie, a też nie wiadomo jaki był zamysł. Polecam kupić dobrą książkę o fotografii i skupić się na jakimś jednym temacie.
Masz 100% racji.
Kazde mazanie ,kazda przerobka powinna cos niesc ze zdjeciem.Co do ksiazki to mam tez inny pomysl.Moze taniej bedzie jak napiszesz kilkaset postow,pozachwalasz kilku.Napiszesz jak ich zdjecia sa fantastyczne.Wtedy i zamysl po jakims czasie nie bedzie potrzebny,mazania i przerobki beda niekonwencjonalnym kierunkiem,a wszystko co teraz jest normalnie nie do przyjecia bedzie akceptowalne i ochem i achem skwitowane.
A teraz napisz mi co Ci te kwiatki zrobily zlego,ze je tak pokazuesz????????
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
a ja za wszystkimi, od siebie ze chyba dzialy pomylone, ja pietro nizej zaczolem i jeszcze tam jestem,pzdr.
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk