Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: instrukcja obsługi e-520

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Odp: instrukcja obsługi e-520

Dlaczego na forach tak jest jak nowy forumowicz o cos pyta lub prosi to stali bywalcy robia z niego durnia???
    moim zdaniem jak ktoś nie ma tego o co prosi nowy forumowicz to niech nie pisze nic , a nie uzewnętrznia się , podwyższa swoje ego pisaniem głupot
    niwi napisałem na PW

darkelf
    Gość

Ale my nie robimy z Ciebie durnia tylko tłumaczymy dlaczego nie jest Ci niezbędna instrukcja.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Ale my nie robimy z Ciebie durnia tylko tłumaczymy dlaczego nie jest Ci niezbędna instrukcja.
    No właśnie. Chłopak pisze czarno na białym, że chce papierową instrukcję. A ty tłumaczysz, że nie jest mu niezbędna. Bez sensu.
    Ostatnio edytowane przez Amigo! ; 24.04.12 o 21:06
    Pozdrawiam, Andrzej.
    E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Amigo! Zobacz posta
    No właśnie. Chłopak pisze czarno na białym, że chce papierową instrukcję. A ty tłumaczysz, że nie jest mu niezbędna. Bez sensu.
    tylko ze prawda jest taka ze instrukcje czyta sie tylko na poczatku przez kilka pierwszych dni , pozniej ona lezy nieuzywana

ja na poczatku kupilem E-520 i instrukcje przegladnalem kilka razy w wolnej chwili , pozniej po zmianie na E-3 instrukcje przegladnalem kilka razy zeby doczytac o pewnych sprawach ktorych nie bylo w E-520 i od dlugiego czasu instrukcja lezy nieuzywana

niedawno kupilem sobie tez dwie zabawki od Nikona , jako ze sa to aparaty z przed 10 lat , nie dostalem do nich instrukcji papierowej , bez problemu sciagnalem wersje elektroniczna , przeczytalem moze ze dwa razy , chwile czasu poswiecilem na ustawienie w puszce ustawien indywidualnych i tyle

pozniej poczytalem rozne opisy aparatow np ze strony : http://www.kenrockwell.com , oraz z forum Nikona

podsumowujac , jezeli bardziej doswiadczeni koledzy pisza ze papierowa instrukcja jest niepotrzebna , to nie robia tego zlosliwie , ale podpowiadaja jak to wygladalo na ich przykladzie , bo prawda jest taka ze papierowa instrukcja szybko laduje razem z kartonem po aparacie gdzies na dnie szafy , a chcac cos szybko sprawdzic po czasie latwiej i szybciej zrobic to szukajac cos w pdf'ie lub na forum , gdzie oprocz odpowiedzi co do czego mamy czesto komentarze ktore mocno poszerzaja wiedze

no chyba ze ktos jest pedantem i poprostu lepiej sie poczuje majac karton , instrukcje i wszystkie te inne niepotrzebne sprawy

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Kurde.Moze byc tak,ze kupil,chce sprzedac juz z polska instrukcja.Albo po prostu chce ja miec i tyle.To tak jak z radiem do samochodu.Sprzedajesz z instrukcja i kodem,albo bez instrukcji rozkodowane.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria

Tak, masz rację Centus.
    Nie zmienia to wszakże faktu, że wątkotwórca nie pytał czy papierowa instrukcja jest mu niezbędna czy nie, tylko pyta gdzie może ją kupić, bo chce mieć. To że jednym niepotrzebna, nie znaczy, że nikomu. Dlaczego kwestionować tę jego potrzebę? Kto ma i jest mu zbędna, niech sprezentuje/sprzeda potrzebującemu. Inne wypowiedzi są ot.
    Sam mam instrukcję od 510, na papierze, w formacie a4, niepotrzebną, no ale to nie ten model kamery
    Pozdrawiam, Andrzej.
    E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Rad było kilka i wątkotwórca powinien wybrać:
    1. Żyć bez papierowej i korzytsać z elektronicznej jak radzi większość
    2. Wpisać w dziale Giełda "kupię instrukcję do e-520"
    3. szukać na allegro tudzież innym ebay'u
    The question is, who cares?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Kurde.Moze byc tak,ze kupil,chce sprzedac juz z polska instrukcja.Albo po prostu chce ja miec i tyle.To tak jak z radiem do samochodu.Sprzedajesz z instrukcja i kodem,albo bez instrukcji rozkodowane.
    nie chcę sprzedać z polską instrukcją , tylko po prostu chcę ją mieć i tyle .Taka jest prawda,
    Myslę że każdy jak chce cos miec i tyle to robi wszystko żeby to mieć.
    dogadałem się już z jednym kolegą z Waszego forum i będę ją mieć i tyle
    Dziękuję za wszystkie wypowiedzi
    Pozdrawiam