Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: Nikon D3200 - piksele atakują

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Odp: Nikon D3200 - piksele atakują

Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Strasznie słabo te aparaty wyglądają przy bezlusterkowcach, które wnoszą jakiś powiew świeżości, oferują nowe możliwości i są po prostu ciekawe stylistycznie.
    Tylko problem polega na tym, że jedyne bezlusterkowce z wizjerem za niewielkie pieniądze to G-3 i NX-10/11(modele Sama można już uznać za "schodzące"). Cała reszta to albo aparaty dość drogie albo aparaty bez wizjera o - na ogół - dość ubogiej funkcjonalności(większość do tanich też nie należy). Dla wielu zastosowań taka lustrzanka będzie lepsza - zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod uwagę większy wybór obiektywów. Co jest bardziej sensownego w takim GF-5 - poza tym, że jest mały?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Tylko problem polega na tym, że jedyne bezlusterkowce z wizjerem za niewielkie pieniądze to G-3 i NX-10/11(modele Sama można już uznać za "schodzące").
    Ten Nikon też niemałe pieniądze kosztuje. 3000 zł za najniższy w ofercie korpus entry-level to rozbój w biały dzień. Wolałbym dołożyć kilka stów do OM-D i mieć normalne sterowanie i porządny korpus napakowany użytecznymi funkcjami, a nie taką wydmuszkę z lusterkiem w środku.

A z tańszych bezlusterkowców z wizjerem jest jeszcze G10/G2 i tego typu wynalazki. Właściwie te tańsze PENy z zewnętrznym wizjerem też będą tańsze.

Dla wielu zastosowań taka lustrzanka będzie lepsza - zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod uwagę większy wybór obiektywów.
    Owszem, w niektórych zastosowaniach lustrzanka będzie lepsza, ale nie taka lustrzanka. Na dzień dzisiejszy lepszość lustrzanki polega na tym, że jest duża, a przez to wygodniejsza w pracy z dużymi obiektywami. Ale ten Nikon się nie nadaje do dużych obiektywów. Nikt, kto kupuje wielką lufę, nie będzie jej podpinał do tego czegoś. Poza tym to nie jest aparat dla ludzi, którzy będą korzystać z tego wielkiego wyboru obiektywów. W zdecydowanej większości przypadków pozostaną przy kitach lub ich zamiennikach, a tylko nieliczni skuszą się na jakieś szkło makro czy portretówkę - wszystko to jest już w systemach bezlusterkowych.

Co jest bardziej sensownego w takim GF-5 - poza tym, że jest mały?
    Nic, GF-5 to porażka. Ale ja o nim nic nie pisałem.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Wolałbym dołożyć kilka stów do OM-D i mieć normalne sterowanie i porządny korpus napakowany użytecznymi funkcjami, a nie taką wydmuszkę z lusterkiem w środku.
    Chyba za 2 lata, względnie 18 miesięcy a i to uwzględniając, że Niemcom się znudzi i wreszcie puszczą temat na Polskę.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

E tam, już jest do kupienia w Media Markcie, więc temat już został puszczony...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Tak wygląda jedno po obróbce jotpega (!) w rozdzielczości 6MPx (czyli typowej do większości zastosowań). Cienie można ciągnąć, ciągnąć, ciągnąć... a szczegóły ostrzyć, ostrzyć, ostrzyć... i to z kita!
    Normalnie kapcie same spadywują
    http://as.elte-s.com/temp/d3200.jpg

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Tak wygląda jedno po obróbce jotpega (!) w rozdzielczości 6MPx (czyli typowej do większości zastosowań).
    http://as.elte-s.com/temp/d3200.jpg
    Może niektórzy uznają to za wazelinę (who gives...), ale ja chcę "twój obrazek/jotpeg" w tych puszkach. Dlaczego jeszcze nikt z tobą o tym nie gada/ł?
    ...Moje są zasznurowane więc nie spadły... spadłem ja. Dzięki. Jak tylko zrówna się cenowo z D5100 (2499) będą rekomendował pytającym "mamom-do 3k zł". Nawet z kitem
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

... lubię to

| OlyJedi Awatar micz87
    Mieszka w
    Łódź | Łask
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Chyba jednak wolałbym matrycę z D5100/D7000 i niższą znacznie cenę... Jeżeli zejdzie do 2k z kitem to ma sens, tak to wolę D5100 z obracanym ekranem i sprawniejszym ISO
    Micro Four Thirds - moje doświadczenia z u43

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

A tak przy okazji, specjalnie dla narzekających na dużo pikseli, obrazek ze sprzętu... zgadnijcie, jakiego
    Ułatwię - kosztuje około 300 zł i posiada 16 megapikseli (co oczywiście większość zafcuf obśmiała na wstępie)
    http://as.elte-s.com/temp/16mpx.jpg