Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Problem E-520

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Problem E-520

Mam problem z E-520. Od jakiegoś czasu samoczynnie się wyłącza. Wygląda to mniej więcej tak: włączam aparat, strzelę 2-3 foty i nagle gaśnie ekran oraz słychać, że pracuje sswf. Trwa to ok. 1-2 sekundy po czy aparat wraca do "życia". Sytuacja dość niekomfortowa, ponieważ często zdarza się to podczas celowania AF. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Jak temu zaradzić?

Pozdrawiam,
    Łukasz
    e-520 + ZD 14-42, ZD 40-150, ZD 35mm

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Odp: Problem E-520

Cytat Zamieszczone przez ucek Zobacz posta
    Mam problem z E-520. Od jakiegoś czasu samoczynnie się wyłącza. Wygląda to mniej więcej tak: włączam aparat, strzelę 2-3 foty i nagle gaśnie ekran oraz słychać, że pracuje sswf. Trwa to ok. 1-2 sekundy po czy aparat wraca do "życia". Sytuacja dość niekomfortowa, ponieważ często zdarza się to podczas celowania AF. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Jak temu zaradzić?

Pozdrawiam,
    Łukasz
    na mój nos styki wyłącznika -> serwis
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar Tobik
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Jak powyżej, tzn.możesz w kieszeni szykować ok.250 - 300 zł. Żeby nie było Ci zbyt smutno to dodam, że nie jesteś pierwszy z tego typu problemem.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

OK Serwis w 3Mieście powinien coś na to zaradzić....
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Dzięki za odpowiedzi.
    Kolejne pytanie: czy tego typu usterka podlega pod naprawy gwarancyjne? Mam jeszcze ok.50dni gwarancji. I zastanawiam się, czy może jest szansa zrobić to za free.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ucek Zobacz posta
    Dzięki za odpowiedzi.
    Kolejne pytanie: czy tego typu usterka podlega pod naprawy gwarancyjne? Mam jeszcze ok.50dni gwarancji. I zastanawiam się, czy może jest szansa zrobić to za free.
    Jak tak , to ja się dziwię, że Ty jeszcze nie wysłałeś tego aparatu z dokładnym opisem do Warszawy. Do 2 tygodni wróci jak nowy.
    Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar qwert
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Jak tak , to ja się dziwię, że Ty jeszcze nie wysłałeś tego aparatu z dokładnym opisem do Warszawy. Do 2 tygodni wróci jak nowy.
    Pozdrawiam AP.
    Dopisz jeszcze żeby Ci zrobili czyszczenie matrycy i matówki pewnie za czyste nie są. Pozdr

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam.

Mieszka w
    Ząbki (Mazowsze)
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Ja podobny problem miałem w kamerze Panasonica. Kamera w przypadkowych momentach samoczynnie się wyłączała i natychmiast włączała. Akurat zaczęło się to dziać, gdy była najbardziej potrzeba - byłem na urlopie w USA. Po powrocie wysłałem do serwisu na naprawę gwarancyjną, wymienili podobno płytę główną. Po powrocie z serwisu testowałem w domu na wszystkie sposoby i było OK. Gdy znowu pojechałem na jakiś wypad i chciałem pofilmować zaczął się ten sam problem. I przypadkowo dokonałem odkrycia. Winowajcą była bateria. Przed wyjazdem do USA kupiłem nową baterię (zamiennik) o dość sporej pojemności (oryginalna wystarcza na 0,5 godz.) i na tej baterii używałem cały czas w USA. W domu po naprawie w serwisie testowałem na zasilaczu. Wyjeżdżając w plener znowu zabrałem tą dużą baterię, ale potem zmieniłem ja na oryginalną. I problem zniknął.
    Tak więc zacznij od baterii.