Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: e-520 + 14-54 I+ ....?

Mieszka w
    Ząbki, k. Warszawy
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

e-520 + 14-54 I+ ....?

Posiadając powyższy zestaw zostałem poproszony o obfotografowanie imprezy rodzinnej pt. chrzest dziecka. Jako że nie posiadam lampy zewnętrznej focenie w kościele (czyli uchwycenie momentu) właściwie odpada. Świadomość nie najszybszego af, co kilka ujęć już wcześniej zepsuło, każe mi wątpic co do wyświadczenia tej przysługi. A może poradzicie coś w tej kwestii?

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Odp: e-520 + 14-54 I+ ....?

Cytat Zamieszczone przez robros1 Zobacz posta
    Posiadając powyższy zestaw zostałem poproszony o obfotografowanie imprezy rodzinnej pt. chrzest dziecka. Jako że nie posiadam lampy zewnętrznej focenie w kościele (czyli uchwycenie momentu) właściwie odpada. Świadomość nie najszybszego af, co kilka ujęć już wcześniej zepsuło, każe mi wątpic co do wyświadczenia tej przysługi. A może poradzicie coś w tej kwestii?
    zacznij posiadać lampę zewnętrzną
    Ostatnio edytowane przez romek1967 ; 13.04.12 o 21:05
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Mieszka w
    Ząbki, k. Warszawy
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Nie raz to rozważałem, ale postawiłem na jaśniejszy obiektyw, bo jednak częściej się przydaje niż lampa którą jak wiem nie mają wszyscy. Jakikolwiek fl odpada przy moim obecnym budżetowaniu, słyszałem o wynalazkach z Chin, co o nich można powiedzieć... DOBREGO?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Abstrahując od posiadania lampy - czujesz się na siłach fotografować takie wydarzenie? Jeśli nie, to po co psuć sobie kontakty z rodziną?

Mieszka w
    Ząbki, k. Warszawy
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Oczywiście, że tak też pomyślałem co zakomunikowałem rodzinie, tłumacząc się brakiem odpowiedniego sprzętu. Wymówka została wysłuchana, nie do końca zrozumiana i już na tym etapie naraziłem się.... . Zostają jeszcze fotki poza kościelne, jakby mniej ważne, ale z tego wręcz obowiązku nie uda mi się wywinąć.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria

Oczywiście, że tak też pomyślałem co zakomunikowałem rodzinie, tłumacząc się brakiem odpowiedniego sprzętu. Wymówka została wysłuchana, nie do końca zrozumiana i już na tym etapie naraziłem się.... . Zostają jeszcze fotki poza kościelne, jakby mniej ważne, ale z tego wręcz obowiązku nie uda mi się wywinąć.
    Rodzina robi zrzutkę na lampę i problem rozwiązany.
    Tak przydarzyło mi się w erze Zenita, ale to dawno było.
    Lampa była z Pewexu.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Do pozakościelnych chińczyk będzie doskonały, oczywiście, pod warunkiem, że sufit będzie biały i na rozsądnej wysokości. Dobre wiadomości o chińczyku: tani, trwały, mocny i ma bardzo sprawną fotocelę (możesz np. spróbować postawić chińczyka na półce i wyzwalać go słabym błyskiem wbudowanej, powinno się udać).

| OlyJedi Awatar ajan
    Mieszka w
    SIEDLCE
    Siła reputacji
    156
    Moja galeria

Może METZ dedykowana do OLYMPUS...

Nie raz to rozważałem, ale postawiłem na jaśniejszy obiektyw, bo jednak częściej się przydaje niż lampa którą jak wiem nie mają wszyscy. Jakikolwiek fl odpada przy moim obecnym budżetowaniu, słyszałem o wynalazkach z Chin, co o nich można powiedzieć... DOBREGO?
    " Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".

| OlyJedi Awatar nipo80
    Mieszka w
    Orle k. Wejherowa
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

.... słyszałem o wynalazkach z Chin, co o nich można powiedzieć... DOBREGO?
    Dobrego?? tanie są, miałem tumaxa po 10 błyskach odmawiał posłuszeństwa (może to przypadek, ale w 3 egzemplarzach??) zmieniłem na metza - i jestem zadowolony.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Byłeś w tym kościele? Sprawdziłeś ilość światła tam dostępnego także w pochmurnym dniu? Lampa powinna rozwiązać twoje dylematy i najniższe koszty poniesiesz. a jak nie poszukaj szkieł systemowych Sigma 30/1,4; 50/1,4 lub Leica 25/1,4 .
    Ostatnio edytowane przez apz ; 15.04.12 o 04:32
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Uprawnienia umieszczania postów