http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Lepiej, szybciej i bezpieczniej jest wyjmowac karte i zgrywac zdjecia przez czytnik- tak jak to robisz do tej pory.
(Mirek mnie uprzedzil)
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
No ja właśnie też dla większej wygody zawsze używałem czytnika. Ostatnio odszukałem kabel z myślą żeby z niego korzystać. Bo na tym forum w temacie https://forum.olympusclub.pl/threads...507#post775507 ktoś tam radził żeby lepiej używać kabla.
Poszukam kogoś kto ma czytnik takich kart i wtedy będzie można coś więcej powiedzieć na temat tego problemu.
edycja: w sumie już znalazłem tylko teraz będzie trzeba się wybrać do znajomego i sprawdzić myślę że na dniach uda się to zrobić to napiszę co udało się zaobserwować![]()
Ostatnio edytowane przez Alikt ; 10.04.12 o 21:33
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
No niestety ja nie jestem ekspertem w tego typu sprawach. Dlatego też postanowiłem kolejny raz poradzić się Was na tym forum
Osobę z czytnikiem w laptopie już mam jak dobrze pójdzie jutro to sprawdzę. Jak nie to mam inną osobę z czytnikiem ale takim przenośnym.
Mam nadzieję że już jutro coś więcej się wyjaśni
Oby tylko nic nie uszkodzić bo na sobotę potrzebuje tej karty, a potem najwyżej odda się ją na reklamację.
Ostatnio edytowane przez Alikt ; 10.04.12 o 21:59
No to jedna rzecz się wyjaśniła zdjęcia przerobione na kompie działać już w aparacie nie będą. Zostaje kwestia czemu działy/dzieją się takie czary przy ich usuwaniu i wgrywaniu.
Miałem podobne 'czary' gdy usuwałem część zdjęć z karty używając czytnika kart. Otóż karta cudownie zmniejszyła pojemność, zamiast kilkuset zdjęć zmieściło mi się kilkadziesiąt. Sformatowanie karty w aparacie (nie w czytniku poprzez formatowanie pecetowe, lecz w aparacie) z powrotem przywróciło poprzednią pojemność.
Tłumaczę sobie to tym, że po 'pecetowym' skasowaniu plików pozostały one w systemowym 'koszu' umiejscowionym, gdzieżby inaczej, na tej właśnie karcie. Tak czy inaczej, od tego czasu zawsze mam przy sobie inną, czystą kartę pamięci. Ta duża, CF 8GB, siedzi w aparacie (E-620), druga, xD M+ 2GB w drugim slocie, a ta awaryjna CF 4GB (na wszelki wypadek) w kieszonce w torbie.
pozdrawiam, Maciek (E-620+ E-PL6 + parę innych rzeczy)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
'Kochana Redakcjo, chcę grać jak Mozart. Jaki fortepian powinienem sobie kupić?'
Wcześniej nie zwróciłem uwagi czy pojemność karty się zmniejszyła. Obecnie jest jak być powinno całkowita pojemność 1,95 GB.
Formatowanie robiłem w aparacie bo w laptopie nie doszło ono do skutku niestety. Pojawił się komunitak o ile dobrze pamiętam "System Windows nie może dokończyć formatowania" czy jakoś tak.
Edycja:
Kolejny raz sprawdziłem. Dalej to samo. Na moje oko albo czytnik kart w laptopie żyje własnym życiem lub ta karta jest już dla niego za dużym wymaganiem (bo jest to trochę bardziej rozbudowany model niż poprzednia xD którą miałem) o ile to ma znaczeniealbo coś jest nie tak z samą kartą.
Jak włożę kartę do innego czytnika coś się już wyjaśni. Z dwojga złego oby to była wina karty ona przynajmniej jest na gwarancji a z czytnikiem w laptopie już nic nie zadziałam![]()
Ostatnio edytowane przez Alikt ; 10.04.12 o 23:01
Weż instrukcję i czytaj, a reszty się dowiesz. Ona została napisana przez producenta twojego aparatu, a nie przez ludzi co tam coś robią metodą prób i błędów i jak im się coś uda to myślą że tak powinno być.