ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
Co do RawTherapee to jestem chętny - cały czas na nim pracuję.
I jeszcze prośba do Ciebie - czy masz możliwość / próbowałeś dostać się do menu serwisowego ?
Może zadziała mój przepis dotyczący PEN-ów. >>KLIK<<
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Bodzip, śliczne dzięki -to wyślę Ci za trochę dwa RAWy z prośbą o odpowiednią obróbkęCo do menu serwisowego, to nie wiem czy mogę -jeśli nie oznacza to jakiejkolwiek modyfikacji to można chyba spróbować (oczywiście najpierw poproszę o zgodę) -zaraz zerknę na Twojego linka.
---------- Post dodany o 21:54 ---------- Poprzedni post był o 20:16 ----------
Dzisiaj niestety niewiele.................. ale na zakończenie dnia, dzięki pomocy Bodzip, mam dla Was dwa zdjęcia z testu wyciągania szczegółów z cieni:
E-M5
GH2
Jutro powinienem podesłać w pełnej rozdzielczości z dokładnym opisem obróbki. Tymczasem link do RAWów:
http://www.mediafire.com/?a63icvvrk1xr241
Ty mnie tutaj statycznymi tematami oczu nie zamydlisz
Czekam na to co prosilem:P
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
nyny, spokojnie -doczekasz się, tylko daj to zrobić ciekawie, ładnie -jak należyByle pstryki mogę umieścić od razu, ale po prostu szkoda oczu.........
Powiem tylko, że standardowe C-AF do fotografowania zbliżającego się obiektu jest dla mnie bardziej precyzyjne i szybki od śledzenia + C-AF.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
No, od GH2 zdecydowanie. Podniosłem w obrazku z E-M5 nasycenie żeby było porównywalne i niewiele popsuło.
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Tyle mi się udało wyciągnąć z tego rawa olkowego. Użyte RT, plik przeszedł przez Neat Image i delikatne podostrzenie Sharpen Smart Redux na małym promieniu.
====edit====
zdaję sobie sprawę, że jak będzie do dyspozycji lepszy program, to i jakość obrazka na tym zyska.
====edit2====
a to jest max jaki udało mi się wyciągnąć z GH2 - proszę porównać LD
Ostatnio edytowane przez Bodzip ; 6.04.12 o 10:30
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
A ja próbowałem jeszcze w Darktable (linuksowy odpowiednik Lightrooma) - i program poległ niestety. Czerwony zafarb na ciemnych powierzchniach.