Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: LCD w E3

| OlyJedi Awatar Skora
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Odp: LCD w E3

Może ktoś wstawić fotkę takiego rozwarstwionego lcd ? Chciałbym zobaczyć na które miejsce trzeba szczególnie uważać. Bo pewnie prędzej, czy później coś takiego i mnie spotka.
    E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.

| OlyJedi Awatar Bambus81
    Mieszka w
    Raszyn
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

I jeszcze informacja w jakim momencie (otwieranie/zamykanie) następuje rozwarstwienie, bo pewnie to jakieś pęknięcie zaczepu?

| OlyJedi Awatar ajan
    Mieszka w
    SIEDLCE
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria

Praktycznie nie używa się zamykania LCD do wewnątrz. Więc to jest dla Ciebie zabezpieczeniem.

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    w moim egzemplarzu E30- który miałeś w reku w Rabce- jest naklejona szyba GGS
    niestety uniemożliwia ona pełne zamknięcie wyświetlacza do wewnątrz
    Pozdrawiam
    " Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ajan Zobacz posta
    Praktycznie nie używa się zamykania LCD do wewnątrz. Więc to jest dla Ciebie zabezpieczeniem.
    Praktycznie mam cały czas wyświetlacz zamknięty do środka,w czasie fotografowania odchylam lub obracam.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Praktycznie mam cały czas wyświetlacz zamknięty do środka,w czasie fotografowania odchylam lub obracam.
    tez tak mam , kiedy nie fotografuje , ekran jest zamkniety

jezeli chodzi zas o o otwieranie , caly wic polega na tym zeby dobrze zlapac za dolna czesc i wtedy delikatnie otworzyc i nic nie powinno sie urwac , otwieranie kiedy chwytamy za gorna czesc i jescze pociagamy dosyc intensywnie moze spowodowac urwanie zaczepu

| OlyJedi Awatar Bambus81
    Mieszka w
    Raszyn
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

To ja nie zamykam, a niech sobie będzie otwarty

Uprawnienia umieszczania postów