Widac roznice, choc druga wiewiorka nie jest jakos bardzo nieostra. Moim zdaniem taka ostrosc daje rade, zadna zyleta, ale ten poziom ostrosci jest calkiem ok. Kurcze, dopiero co kupile 14-54, mialem juz wiecej nie wydawac...![]()
Widac roznice, choc druga wiewiorka nie jest jakos bardzo nieostra. Moim zdaniem taka ostrosc daje rade, zadna zyleta, ale ten poziom ostrosci jest calkiem ok. Kurcze, dopiero co kupile 14-54, mialem juz wiecej nie wydawac...![]()
ja mam prosbe! chodzi mi o fotki testowe
czy moglbys zrobic dwa zdjecia jakiegos przedmiotu np. jakieś tablicy informacyjnej
- pierwsze z ogniskowa 135mm przy F.8 (takie pogladowe tylko zeby bylo widac co to i gdzie to)
- drugie to samo z 400mm f/8, zeby w kadrze bylo widac tylko ta tablice z literkami.
Oczywiście ze statywu i przy ISO100 na odpowiednio długich czasach (zakładam ze przy 400mm da się coś takiego zrobić na dłuuuugim czasie).
Fotki + crop
johan co Ty na to? da sie zrobic![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Wszystko się da zrobićZamieszczone przez Jeronimo
![]()
Niebawem test tego szkła będzie w Olypedii i tam postaram się zamieścić fotki testowe, ale i tu coś będę wrzucał.
pzdr
E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII
Wszystkie fotki w tym wątku (przynajmniej na razie) były robione ze statywu. Z ręki można próbować do max. 200mm. Powyżej to już monopod, a najlepiej statyw.Zamieszczone przez Mysikrólik
Kolejna wiewiórka na 400mm:
7.
Dzisiaj byłem w Janowie Podl. i zamiast fotografować konie, latałem za wiewiórkami![]()
pzdr
E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII
Wiewioreczka niezła mimo cięzkiego światła. Obiektywik ładnie pracuje.
Pzdr, TJ
[quote="johan"]Wszystkie fotki w tym wątku (przynajmniej na razie) były robione ze statywu. Z ręki można próbować do max. 200mm.Zamieszczone przez Mysikrólik
Dzięki wielkie za info, w przyszłym roku będę myśleć o czymś, aby focić ptaki...Ten obiektyw wygląda obiecująco... no, ale to nie teraz
![]()
pokaz crop'a z tej fotki powyżej i jakieś ostrej przy 400mm![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
jak będziesz miał chwilę i będzie widać księżyc, prosiłbym Cie o sampla na ogniskowej 400 :] z góry dzięki i pozdrawiam
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8