Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 92

Wątek: OM-D/ E-M5 w Fotograficznym Programie bez nazwy

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Mam wrażenie, że wszyscy chcielibyśmy mieć tę nową zabawkę jednak nawet dla bardziej zamożnych są pewne granice powiedzmy szastania kasą... I stąd myślę nutka rozczarowania w większości postów powyżej.
    Dajmy spokój zobaczymy w Prima Aprilis jaka będzie cena w Zakonie.

Wysłane tapatalkiem z 2 galaktyki

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Odp: OM-D/ E-M5 w Fotograficznym Programie bez nazwy

Cytat Zamieszczone przez MichuP Zobacz posta
    Mam wrażenie, że wszyscy chcielibyśmy mieć tę nową zabawkę jednak nawet dla bardziej zamożnych są pewne granice powiedzmy szastania kasą...
    Są, myślę że gdzieś między Fuji X-100 a Leica M-9 Niestety nie jestem bardziej zamożny dlatego OM-D jest w moim zasięgu.
    Ostatnio edytowane przez romek1967 ; 23.03.12 o 22:44
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Producenci aparatów nie mogą ich projektować tak, żeby nikt ich nie chciał kupić.
    Jak nie podoba się ten model, zawsze można poczekać na jakiś bardziej zaawansowany, albo kupić jakiegoś Ricocha, czy inne Fuji
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Producenci aparatów nie mogą ich projektować tak, żeby nikt ich nie chciał kupić.
    Mogą. Oto przykład:

www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    68
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Mogą. Oto przykład:

U nas może nie, ale Japonia, USA...
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez marek7001 Zobacz posta
    U nas może nie, ale Japonia, USA...
    Tak, tak - tylko w Polsce ludzie maja poczucie estetyki, a reszta swiata to kompletne bezguscia.
    Widac to zwlaszcza po powszechnie uwielbianym na calym swiecie stylu budowniczym, tzw. "Wielkiej Plycie", oraz cudzie mysli technologicznej zwanej 'Duuuuzym Fiaaatem", a przez ludzi potocznie "Kredensem".
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar ajt
    Mieszka w
    Radom
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Ale tu nie chodzi o to, żeby taki aparat każdemu się spodobał i nagle wszyscy zapragnęli go mieć. Wystarczy, że projekt wyróżnia się na tle konkurencji osobliwym wyglądem. Nawet jeśli większość uzna go za dziwoląga i wyśmieje, to i tak znajdzie się całkiem spora osób, które będą zachwycone innym designem, kupią go i firma wykroi swój kawałek tortu

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Tak, tak - tylko w Polsce ludzie maja poczucie estetyki, a reszta swiata to kompletne bezguscia.
    Widac to zwlaszcza po powszechnie uwielbianym na calym swiecie stylu budowniczym, tzw. "Wielkiej Plycie", oraz cudzie mysli technologicznej zwanej 'Duuuuzym Fiaaatem", a przez ludzi potocznie "Kredensem".
    Nie cofajmy sie az tak daleko Wystarczy popatrzec na wiekszosc nowych inwestycji bodowlanych w KRK. Np. Galeria Krakowska, Angel City, Opera Krakowska... wymieniac dalej? :P

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Mogą. Oto przykład:

Wbrew pozorom ten aparat podoba się wielu osobom również w Polsce. Czy będzie się sprzedawał to inna sprawa. Dla wielu osób - i są to osoby z dobrym, choć pewnie przesadnie "dizajnerskim" gustem - taka estetyka przywołująca Holgę czy inne Lomo jest znacznie ciekawsza i bardziej wyrafinowana niż OM-D czy X-1Pro(spotkałem się z opiniami, że dizajn retro to zwykły badziew).
    Żeby było jasne - ja wolę OM-D albo Fuji. Oczywiście ideałem byłby OM-D z matrycą K-01.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Dla mnie dizajn akurat jest kwestia pomijalna calkowicie. Ma byc dobra jakos zdjec i w miare dobra ergonomia. Dizajn mam gleboko gdzies.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Uprawnienia umieszczania postów