Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 22.03.12 o 14:36
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Może pytanie jest głupie, ale ja używam dużo prostszego języka: co to jest FEC? (nie bardzo kumam takich skrótów - zupełnie, jak Wacek Wantuch - lubię robić zdjęcia).
OM-D ma korektę błysku +/- 3EV, dostęp jest stosunkowo prosty - guzik OK -> jedno dotknięcie ekranu na panelu sterującym w odpowiednim miejscu -> pokręcenie przednim kółkiem. Albo można to zrobić patrząc w wizjer, tylko kursorami trzeba wybrać pozycję "korekta błysku". Nie wspominam, że pytanie kogokolwiek "a nowym firmware to będzi to, czy tamto", nie twierdzę, że jest nietaktem, ale na pewno nie przyniesie odpowiedzi![]()
Zaszłości z innego systemu: Flash Exposure Compensation czyli korekcja (siły) błysku.
Z poziomu lampy chyba też jest możliwa korekcja?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
To nie robią już takiego wygodnego sterowania kombinacjami przycisków jak w było w E500? Tam to było tak: Wciskamy przycisk lampy (być może również EV+-) i kręcimy. Na pewno działało na wbudowaną lampę.
---------- Post dodany o 14:31 ---------- Poprzedni post był o 14:29 ----------
Aaa, ty byś chciał jeszcze wygodniej.
Fujifilm X10
...albo bezpośrednio na portalu: https://forum.olympusclub.pl/content...wy-Olympus-OMD
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.