Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: zd 70-300 po aktualizacji oprogramowania

  1. #1
    | OlyJedi Awatar viruuss
    Dołączył
    Mar 2007
    Mieszka w
    Gdańsk
    Posty
    1.475
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

    zd 70-300 po aktualizacji oprogramowania

    witam
    mam mały zonk z zd 70-300 , po aktualizacji oprogramowania na 1.4, obiektyw dziwnie się zachowuje, tzn. niby ostrzy , ale z serią mikro ruchów ( jezdzi ) , jak juz ustawi ostrość nie zawsze jest w punkt.
    body e-620 z innymi szkłami działa prawidłowo
    aktualizacje robiłem przez Olympus Master, czy jest możliwość powrotu do softu 1.3 ?
    jezeli tak to jak to wgrać w obiektyw ( przez OM2 , nie za bardzo mogę znalezć opcję ?)
    pozdrawiam
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

  2. #2
    OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Posty
    3.995
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria

    Odp: zd 70-300 po aktualizacji oprogramowania

    Jak nie pomoze reset aparatu, to zostaje ci tylko serwis.
    Aktualizacje z Olympusa (zwlaszcza do 70-300) to porazka.
    Czlonek najgorszego, najstraszniejszego, najokropniejszego, najwiekszego, najgrozniejszego, najpaskudniejszego, najbrzydszego, najdluzszego Forumowego TWA jakie mozesz sobie tylko wyobrazic !!!! A po godzinach: Spammer Spicell Kommando Foken Wulf Destrojer.
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

  3. #3
    | OlyJedi Awatar viruuss
    Dołączył
    Mar 2007
    Mieszka w
    Gdańsk
    Posty
    1.475
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

    Odp: zd 70-300 po aktualizacji oprogramowania

    teraz juz wiem
    nie ma opcji na wgranie poprzedniej wersji softu ?
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

  4. #4
    Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Dołączył
    Aug 2011
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Posty
    2.760
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

    Odp: zd 70-300 po aktualizacji oprogramowania

    A może masz włączony tryb ciągły - AF-C i ciągle szuka ostrości? Kilka osób ostatnio wgrywało nowy firmware i nikt nie narzekał.

  5. #5
    | OlyJedi Awatar viruuss
    Dołączył
    Mar 2007
    Mieszka w
    Gdańsk
    Posty
    1.475
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

    Odp: zd 70-300 po aktualizacji oprogramowania


    mam na S-AF
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

  6. #6
    | OlyJedi Awatar apz
    Dołączył
    Mar 2009
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Posty
    17.045
    Siła reputacji
    261
    Moja galeria

    Odp: zd 70-300 po aktualizacji oprogramowania

    No to tylko serwis. OK Serwis nasz kamieniem rzucił.
    Z Olympusclubem na Santorini; ; Pażdziernikowe Cyklady; Obrazki apezeta; apzetowe IRenki; Maroko...; tu są RAW-y apezeta....
    E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; L 15/1,7; mZD 12-100/4; S.150/2,8; ZD 12-60; ZD 50-200 || X-T1,:X-M1;Samy 12/2; Samy 8/2,8, XF 35MM 1:2 WR XF 50mm 1:2 WR...

  7. #7
    Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Dołączył
    Sep 2007
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Posty
    10.452
    Siła reputacji
    173
    Moja galeria

    Odp: zd 70-300 po aktualizacji oprogramowania

    Jesli nie ma mozliwosci do powrotu a nowalijka psuje sprzet to powinni to zrobic za darmo,albo nie wypuszczac softu jak nie potrafia zrobic.

  8. #8
    | OlyJedi Awatar viruuss
    Dołączył
    Mar 2007
    Mieszka w
    Gdańsk
    Posty
    1.475
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

    Odp: zd 70-300 po aktualizacji oprogramowania

    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Jesli nie ma mozliwosci do powrotu a nowalijka psuje sprzet to powinni to zrobic za darmo,albo nie wypuszczac softu jak nie potrafia zrobic.
    znalazłem podobny wpis w poście o aktualizacji softu do 1.4 , tylko po czasie , mam takie same objawy

    "W międzyczasie pokusiłem się o aktualizację soft'u do wersji 1.4 (miał 1.3) ipo kilku klapnięciach sprawdzających odłożyłem go na tydzień. Dzisiajtradycyjnie jak co weekend zabrałem swoje psy na cotygodniowy rejz po polach ilasach - oczywiście z nową sympatią

    Ta jednak przestała być sympatyczna po pierwszym kadrze. Dokładnie te sameobjawy jak wówczas gdy wyjąłem go z pudełka. Próby na różnych ustawieniachprzynoszą chwilowe polepszenie w jego zachowaniu ale jest to tak krótkotrwałe,że trudno tym razem zauważyć jakąś prawidłowość. Raz lepiej, raz gorzej. Kręci bezumiaru gdzieś w okolicach celu albo lata z końca na koniec. Jak już ustawiostrość to na raty, jakby w międzyczasie stawał na moment aby upewnić się, żezmierza w dobrą stronę" - Java


    reset body do ustawień fabrycznych nie pomógł
    napisałem do serwisu O
    zobaczymy co odpiszą
    zgadzam się z Mirkiem54
    coś jest nie hola z softem
    przed chwilą zrobiłem test body z innymi szkłami (ZD50, ZD14-54, ZD50-200) wszystko jest ok !! więc to nie wina body
    najgorsze jest to , ze wybrałem sie dzisiaj na żurawie , wziąłem 70-300 ( bo dłuzej , a pogoda była super) i nici ze zdjęć !!
    w takiej postaci jest niemozliwe fotografowanie tym szkłem

    ---------- Post dodany o 19:12 ---------- Poprzedni post był o 19:09 ----------

    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    No to tylko serwis. OK Serwis nasz kamieniem rzucił.
    jezeli chodzi o soft w obiektywie , to niestety OK Serwis nie pomoże
    oni robią "tylko" mechanikę
    dzwoniłem kiedyś jak uwaliłem ZD35 podczas wgrywania oprogramowania , całe szczęscie ze był na gwarancji
    Ostatnio edytowane przez viruuss ; 17.03.12 o 19:16
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

  9. #9
    | OlyJedi Awatar nyny
    Dołączył
    Jul 2009
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Posty
    5.032
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

    Odp: zd 70-300 po aktualizacji oprogramowania

    Zepsul mojego 70-300 !!!! No nie...
    A taki byl lady, ostry, trafial w punkt.
    Cza bylo sie na manuala przelaczyc i ratowac sytuacje z zurawiami.
    Teraz pozostaje czekac na odpowiedz z olka i oby bez problemow powiedzieli jak wrocic do 1.3
    Trzymam kciuki

    pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

  10. #10
    | OlyJedi Awatar viruuss
    Dołączył
    Mar 2007
    Mieszka w
    Gdańsk
    Posty
    1.475
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

    Odp: zd 70-300 po aktualizacji oprogramowania

    Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Zepsul mojego 70-300 !!!! No nie...
    A taki byl lady, ostry, trafial w punkt.
    Cza bylo sie na manuala przelaczyc i ratowac sytuacje z zurawiami.
    Teraz pozostaje czekac na odpowiedz z olka i oby bez problemow powiedzieli jak wrocic do 1.3
    Trzymam kciuki

    pozdro
    był
    z manualem tez jest jakiś zonk , generalnie działa w systemie 0-1 ( przełaczone na MF w body i na szkle)
    ruch minimalny pierscieniem AF w kosmos, przed aktualizacją było normalnie
    co mnie pokusiło na nowy soft ?
    pozdrawiam
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Podobne wątki

  1. aktualizacja oprogramowania
    By krzysimirn in forum Aparaty kompaktowe
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 4.09.07, 16:42
  2. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 27.07.07, 16:38
  3. Nie mogę wgrać oprogramowania w E-300
    By Piotr Grześ in forum E-System
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 25.05.06, 12:01
  4. Kto mi pomoże w kwestii oprogramowania E1
    By anwas in forum E-System
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 11.10.05, 15:35
  5. wymiana oprogramowania w 5060
    By maras in forum Cyfrowa ciemnia
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 21.12.04, 21:12

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.