Strona 3 z 16 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 155

Wątek: Samsung NX20

dzarro
    Gość

Odp: Samsung NX20

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Może test "sponsorowany". Jeżeli było by tak dobrze to Samsung sprzedawał by sie jak ciepłe bułeczki. A jest jak jest. Nawet nie było i nie ma NX200 na polskim rynku chociaż premiera była 01 września 2011 roku, a my tu podniecamy się NX20.
    Ale oni nie piszą, że to są najlepsze stalki na świecie. Czepiają się np. , że ostrość na brzegach jest słabsza. Sprawdziłem, jednak 60-ka macro jest wg. nich najlepsza optycznie, za to 30-ka im się podoba najbardziej bo jest tania i mała, a optycznie też OK. Zresztą w innym numerze Foto był test porównawczy z Sony Nex5n i wygrał Sony, przeważyła powolność Sama i wysoka cena.
    Co do dostępności korpusów NX, może to wynikać z faktu, że marketingowcy doszli do wniosku, że jak mają sprowadzać duże ilości a potem sprzedawać je dużo taniej(może po kosztach?), to lepiej odpuścić i sprzedawać sprzęt w niewielkich partiach. Z drugiej strony NX-200 jest jednym z najczęściej ostanio recenzowanych aparatów, podobnie było z EX-1, który odniósł chyba u nas sukces rynkowy(pytanie czy nie było też efekt jego niskiej ceny). Więc może się obudzą i przyszykują jakąś ofensywę?

Jd
    Gość

Sęk w tym , że NX200 chyba nie ma wogóle na polskim rynku. Na polskiej stronie Samsunga zatrzymali sie na NX11 i NX100.
    NX200 znalazłem na e-cyfrowe , ale tam ogłaszaja ,że mają wszystko a jak chcesz zamówić to wiekszosci proponowanych produktów nie mają.
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 23.03.12 o 12:15

dzarro
    Gość

Sęk w tym , że NX200 chyba nie ma wogóle na polskim rynku. Na polskiej stronie Samsunga zatrzymali sie na NX11 i NX100.
    NX200 znalazłem na e-cyfrowe , ale tam ogłaszaja ,że mają wszystko a jak chcesz zamówić to wiekszosci proponowanych produktów nie mają.
    No tak - ja myślałem, że jednak na cyfrowe.pl wszystko jest. Z drugiej strony, skoro w ostatnim czasie ukazało się 5 albo 6 testów to jednak planują wrzucić coś na rynek. Może np. dostawy są raz na 4 miesiące albo pół roku, zamówili małą partię sondażową, w kolejnej dostaną więcej(może w komplecie z pierwszą partią NX-20?). A może nasz rynek jest generalnie słaby? Sprzedają się tylko aparaty C/N, klienci są konserwatywni, jak kupią coś bez lustra to albo Nexa albo N-1? GX-1 Panasa też chyba nie jest powszechnie dostępny.

Jd
    Gość

Jakie dostawy , jakie miesiące. Moze niedokładnie przeczytałes co napisałem. Więc powtórzę jeszcze raz . Premiera NX200 miała miejsce w dniu 01 września 2011 r. Wejdź na oficjalną stronę Samsung.pl to zobaczysz ,że taki aparat wogóle nie istnieje. Dziwne , że w takich malutkich Czechach mozna go kupić. Oto dowód pierwszy z brzegu : http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/samsung-nx200/ Rozumiesz coś z tego ? A tu światowe media donoszą , że juz nadchodzi NX20.

PS I możesz w Czechach kupić NX200+18-55 juz za 11.990 KCZ co przy kursie 0,1683 zł /1 KCZ daje 2.018 zł ,a nie absurdalne 3,500 zł jakie chce
    e-cyfrowe.pl
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 23.03.12 o 16:46

dzarro
    Gość

Czyli pół roku temu. Podejrzewam, że towar przysyłają w partiach. Czy dzieje się to co pół roku, nie wiem, ale raczej na pewno nie co tydzień. Zgodzę się, że to jest kwestia polskiego oddziału i najwyraźniej sprawę zlewają. Pewnie mają priorytety - np. na budżety reklamowe, stoiska promocyjne itd. - może ktoś stwierdził, że tylko telewizory i telefony są cacy a cała reszta asortymentu jedzie na ochłapach albo funkcjonuje jako byt wirtualny.

---------- Post dodany o 16:04 ---------- Poprzedni post był o 15:50 ----------

J

PS I możesz w Czechach kupić NX200+18-55 juz za 11.990 KCZ co przy kursie 0,1683 zł /1 KCZ daje 2.018 zł ,a nie absurdalne 3,500 zł jakie chce
    e-cyfrowe.pl
    I to jest optymistyczna informacja

| OlyJedi Awatar badacz
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

@Jasand
    Nie bardzo rozumiem, jak mam Ci podać konkrety. Naprawdę mam działający adapter NX/Nikon. Mogę wysłać Ci zdjęcie ew pokazać live (mieszkam w Poznaniu, często bywam w Śremie).
    Niestety, podpisuję się pod opiniami, że dystrybucja Samsunga foto w Polsce to tragedia. Kiedyś napisałem do nich maila z zapytaniem o to, kiedy będą mieli w oficjalnej sprzedaży te nowe obiektywy. Olali mnie pisząc, że maja w sprzedaży te, które są.

Jd
    Gość

Chodziło mi o marke adaptera (jego oznaczenie np Novoflex NX/NIK adapter), czy przenosi sterowanie czy tylko manual itd itp. Bo Samsung sam nie oferuje żadnego adapteru. Zreszta to chyba tylko proteza za dużą kasę bo ten który wymieniam to kosztuje powyżej 700 zł ,a ze zdjecia mozna zauważyc ,że nie ma styków.. A tak wogóle to sprawa juz nieaktualna bo po przemysleniach doszedłem do wniosku , że nie będę tworzył drugiego systemu i rezygnuję z bezlusterkowców.
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 25.03.12 o 21:31

dzarro
    Gość

Amazon chyba wysyła sprzęt foto do Polski? Na niemieckim można kupić zestaw kitowy NX-200 poniżej 670 euro. Ceny za naleśniki też rozsądne. Nie ma tylko tych dłuższych stałek.
    Oczywiście przy tak beznadziejnej dystrybucji nie da się tego pomacać. Ja w maju będę w Pradze. Może do tego czasu już wypuszczą NX-20? Tylko jak wytłumaczyć mojej lubej, że koniecznie muszę wstąpić do MM(bo chyba maja coś takiego w Czechach?).

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Amazon chyba wysyła sprzęt foto do Polski?
    Z UK nawet za darmo.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar badacz
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Adapter, który posiadam, kupiłem przez niemiecki ebay za 40€. Jest to niestety tylko goła rurka. Nawet przysłonę muszę regulować na obiektywie. Co do cen, to bardzo tanio wychodzą zakupy u naszych południowych sąsiadów. Wystarczy sprawdzic w ichniejszych porównywarkach.