Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: JH6800 => E-3 => FL50R => FL36R jak to połączyć ?

  1. #1
    | OlyJedi Awatar Skora
    Dołączył
    Dec 2008
    Mieszka w
    Świnoujście
    Posty
    308
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

    JH6800 => E-3 => FL50R => FL36R jak to połączyć ?

    No to mam problem parę lat temu kupiłem te żarówki (lampki czy tam jak by to nie nazwać) JH6800 wraz z oprawkami, statywami i parasolkami.
    Czasami nawet udało sie coś pstryknąć w domowym pseudostudio
    Trochę czasu minęło, sprzęt sie zmienił, i zastanawiam sie nad wykorzystaniem tych zakupów sprzed lat.
    A teraz do rzeczy: niedawno przy próbie połaczenia tego wszystkiego w jedno światło czyli (JH6800 + FL50R + FL36R) jakoś nie za bardzo mi to wychodziło, lampy systemowe oczywiście nie zawiodły i świeciły po RC.
    Ale mimo tego że JH6800 błyskały, to tego światła raczej było niewiele. Miałem takie wrażenie jak by to nie pstrykało w jednym czasie.
    No i teraz się zacznie:
    Czy jest jakaś możliwość aby te światełka które posiadam połączyć ze sobą z body E-3 ? W tych światłach JH6800 jest otwór o średnicy około 2,5mm z napisem sync, czyli chyba jakiś kabelek można podłączyć.
    Jeśli taka możliwość istnieje, to bardzo proszę o linki do potrzebnego okablowania, bo to nie moja dziedzina i nie mam o tym zielonego pojęcia.
    E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.

  2. #2
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar magnum
    Dołączył
    Dec 2007
    Posty
    531
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

    Odp: JH6800 => E-3 => FL50R => FL36R jak to połączyć ?

    Chyba takie coś powinno działać ale w 100% to pewnien nie jestem. http://allegro.pl/przedluzacz-synchr...188773852.html
    Może ktoś to potwierdzi.

  3. #3
    | OlyJedi Awatar Skora
    Dołączył
    Dec 2008
    Mieszka w
    Świnoujście
    Posty
    308
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

    Odp: JH6800 => E-3 => FL50R => FL36R jak to połączyć ?

    magnum - dwie różne wtyczki to jest zbyt skompilikowane ma nadzieję że ktoś potwierdzi, ale proszę jeszcze napisać co dalej ? czyli wkładam takie dwa kable w lampy JH6800 ale co dalej ?
    Ostatnio edytowane przez Skora ; 16.03.12 o 00:00
    E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.

  4. #4
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar magnum
    Dołączył
    Dec 2007
    Posty
    531
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

    Odp: JH6800 => E-3 => FL50R => FL36R jak to połączyć ?

    Chyba jednak nie to, oglądając zdjęcia tej lampy w necie tam jest gniazdo na małego jack'a, czyli to nie taki kabel a raczej taki, http://fripers.pl/product_info.php/i...FreePower.html
    Mały jack do lampy a druga strona kabla do zlacza PC w E3.

    Ale lepiej poczekaj na potwierdzenie od kogoś kto miał taką lampkę bo nie widać dokładnie co to za gniazdo tam siedzi.

  5. #5
    | OlyJedi
    Dołączył
    Nov 2004
    Mieszka w
    Zabłudów
    Posty
    612
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

    Odp: JH6800 => E-3 => FL50R => FL36R jak to połączyć ?

    Witam serdecznie.

    JH6800 były sprzedawane w komplecie z 3m. kablem do wyzwalania. Poszukaj w pudełku...
    Jeśli nie znajdziesz to będziesz potrzebował dwóch kabli zakończonych z jednej strony wtyczką PC, z drugiej wtyczką: "microjack mono" (2,5mm). Typowe to: "minijack" (3,5mm).
    Z tym, że masz dwie więc musisz jakoś połączyć te kabelki. Jeśli nie chcesz lutować to jakimś gotowym trójnikiem.
    Niestety nie bardzo da się kupić taki trójnik...
    Chyba, że znajdziesz przelotową kostkę synchro do Olympusa, z dwoma wyjściami?
    Poszukaj jakiegoś elektronika, to ci zrobi taki kabelek.
    Pozdrawiam.

  6. #6
    | OlyJedi Awatar Skora
    Dołączył
    Dec 2008
    Mieszka w
    Świnoujście
    Posty
    308
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

    Odp: JH6800 => E-3 => FL50R => FL36R jak to połączyć ?

    Joki - niestety nie mam dodatkowych kabelków, ale wzbudziłeś u mnie nadzieję że da się to połączyć. Tylko jak ?
    E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.

  7. #7
    | OlyJedi
    Dołączył
    Nov 2004
    Mieszka w
    Zabłudów
    Posty
    612
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

    Odp: JH6800 => E-3 => FL50R => FL36R jak to połączyć ?

    Jeśli będziesz przypadkiem na Podlasiu, to zapraszam. Połączę Ci to gratis
    Pozdrawiam.

Podobne wątki

  1. Jak połaczyć lampe z aparatem kabelkiem?
    By Czaroz in forum Oświetlenie 4/3
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 30.12.10, 21:52
  2. W jaki sposób połączyć lampę blyskowa przez synchro do radia
    By arekgr in forum Porady dotyczące fotografii
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 12.01.10, 18:40
  3. Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 26.08.09, 12:54
  4. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 30.11.08, 00:33

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.