stawiam na sepie - atrakcyjny nocą dziedziniec + warunki pogodowe + sporo detali w kadrze - może się podobać ale chyba tylko po zmroku i w tej tonacji - normalnie to pewnie pospolite miejsce ; )... w drugim można by było "zlikwidować" dźwig - prawe światło w jego pobliżu mimo że barwnie nieciekawe skupia uwagę... ; )
Pozdrawiam
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
To ja skomentuje 1. Gdybyś cofną się dwa kroki i przekręcił trochę aparat w lewo, wszystkie filary były by w całości, zgubiłbyś murek po prawej stronie a zyskał dużo błękitnego nieba![]()
E-M5/7-14/12-40/40-150/45/17/7,5samyang
Zgadzam się z przedmówcami. Zapraszam do lektury porad na forum, jestem tu rok i zapewniam, że sporo mozna sie nauczyć. Powodzenia!
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Numeruj fotki. Sepia fajna tylko światła troszkę przepalone, druga fota tak jak pisał apz: balans bieli inaczej, i można by z prawej tę czarną bryłę
wywalić poza kadr.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Myślę, że na początku głównym problemem, oprócz poprawnych parametrów, jest temat zdjęcia.
Wydaje mi się, że zbyt rzadko zastanawiamy się nad tym co chcemy pokazać.
Warto wybierając się na taką fotosesję pomyśleć o tym, bo wtedy łatwiej skupić się na szczegółach.
Zatem zanim wyzwolisz migawkę - pomyśl o tym co chcesz pokazać.
Dziękuję bardzo za uwagi!
Panasonic DMC-GF2 + Lumix 14 mm 2.5